Ingezonden persbericht


Persbericht

28 juli, 2009

Nieuwe versie hybris Suite 4.0 voor optimaal beheer van grote hoeveelheden data

~ Product informatiemanagement software met verbeterde architectuur en nieuwe e-commerce-mogelijkheden ~

Hybris introduceert de nieuwste versie van zijn basissoftware voor multi-channel communicatie. De hybris Suite 4.0 richt zich op organisaties die ondersteuning zoeken bij communicatie- en verkoopprocessen via online en offline kanalen. De software is gebruiksvriendelijk, kan eenvoudig en snel worden geïmplementeerd, helpt efficiënt om te gaan met grote hoeveelheden data en biedt uitgebreide mogelijkheden voor databeveiliging. Daarnaast heeft hybris geavanceerde functies toegevoegd voor geïntegreerde modules zoals content management. De nieuwe versie is nu beschikbaar.

Om de webdienst gebruiksvriendelijker te maken, heeft hybris vernieuwende desktop client-oplossingen gebruikt. De volledige besturing is gebaseerd op drag-and-drop- en contextmenu's. Gebruikers kunnen hun desktop zelf indelen en aanpassen op basis van hun specifieke taken en persoonlijke voorkeur. Zo geeft de tekst-editor of het layout-programma een werkveld voor de ontwikkeling van de catalogus, terwijl de productmanager het databeheer van producten en de verschillende aanbiedingen weergeeft.

Naast een optimale ondersteuning voor gebruikelijke processen in multi-channel marketing, biedt de suite de belangrijkste benodigdheden voor het efficiënt beheren van grote hoeveelheden data. De mogelijkheid om gelijktijdig te importeren en de geoptimaliseerde synchronisatie van de data, zorgen ervoor dat de informatie van miljoenen producten dagelijks kan worden geüpdatet. Hierdoor is hybris Suite 4.0 één van de weinige oplossingen die het mogelijk maakt om, met duizenden gebruikers tegelijkertijd, databases met originele productinformatie te beheren. Vooral online retailers met uitgebreide catalogi die hun assortiment continu uitbreiden, ondervinden vele voordelen van het hybris-systeem.

De nieuwe suite is volledig gebaseerd op Service Oriented Architecture (SOA). Hierdoor is het mogelijk om hybris Suite 4.0 binnen een kort tijdsbestek te implementeren bij zowel nieuwe als bestaande klanten. Dankzij de diverse veranderingen in de architectuur is de consistentie en de toegankelijkheid van de software verbeterd en is het assortiment sneller uit te breiden. Dit maakt het eenvoudiger om klantspecifieke aanpassingen te doen. Tevens is het hierdoor mogelijk om de software zonder problemen via de webdienst te integreren met systemen van derden. Op zowel korte als lange termijn biedt hybris zijn klanten verbeterde beveiligings- en migratiemogelijkheden. Ook kan de oplossing snel worden uitgerold wanneer zij kiezen voor de op SOA-gebaseerde oplossing. Bovendien bevat de software een 'eclipse'-plug-in. Deze helpt gebruikers met beperkte ervaring zich snel te oriënteren en hun productiviteit te vergroten. De ontwikkelingstijd wordt hierdoor met dertig procent of meer verkort. Ook is een nieuwe hybris-server aanwezig. Deze 'out-of-the-box'-server werkt zonder verdere instellingen en vereenvoudigt het hosten van de oplossing, bijvoorbeeld door virtuele systemen te ondersteunen. Huidige klanten kunnen bovendien hun voordeel halen uit de Application Programming Interface (API)-functie van de nieuwe oplossing, die upgraden eenvoudiger maakt.

Gebruikers van vorige versies met multi-level caching, konden al gebruikmaken van optimale schaalbaarheid en goede prestaties. De nieuwe versie ondersteunt een applicatie-acceleratiefunctie met Akamai edge-caching. Klanten van hybris zoals Reebok maken al gebruik van deze functie. Het zorgt wereldwijd voor kortere laadtijden bij zware internetapplicaties, bijvoorbeeld voor weergave van video's of 3D-views, en helpt zo producten optimaal te presenteren.

Om de beveiliging van data te verbeteren is met de nieuwe versie data-encryptie op productniveau mogelijk. Zo wordt gevoelige data die is opgeslagen bij hybris consistent beveiligd tegen online aanvallen en diefstal. Hierdoor is het onder andere mogelijk om creditcardgegevens versleuteld op te slaan en zijn klanten verzekerd van PCI-compliancy.

Ook biedt hybris Suite 4.0 nieuwe mogelijkheden op het gebied van content managementsystemen voor beheerders van online winkels. Het geavanceerde content managementsysteem bevat de middelen die nodig zijn voor wereldwijde online zichtbaarheid met zoekmachine-geoptimaliseerde content. Door het nieuwe 'slot-concept' kunnen allerlei soorten content flexibel worden gepositioneerd, in overeenstemming met de wensen en behoeften van de gebruiker.

"Onze productstrategie wijkt erg af van die van concurrenten", zegt Henk-Jan van der Weide, regional manager bij hybris Benelux. "In plaats van bestaande systemen voortdurend uit te breiden met extra modules, zetten wij ons in voor unieke nieuwe oplossingen die aansluiten op de behoeften in de markt. Denk bijvoorbeeld aan groot gebruikersgemak, korte implementatietijden, beveiliging en beheermogelijkheden voor grote hoeveelheden informatie."

(669 woorden)