Run op thuiswerkoplossingen door Mexicaanse griep


NIJMEGEN, 20090728 -- Dreiging van een grootschalige uitbraak van de Mexicaanse griep heeft gezorgd voor een run op thuiswerkoplossingen. In de afgelopen 2 maanden verkocht TUNIX ruim 500% meer appliances dan in dezelfde periode vorig jaar en dat lijkt nog maar het begin.

"Verstandig, want de grootste griepgolf wordt al na de zomer verwacht. Volgens de waarschuwingen van de KVK, moet er rekening worden gehouden met een ziekteverzuim van 30%. Bedrijven willen blijkbaar niet afwachten wat dit gaat betekenen voor de continuïteit van hun dienstverlening. Daarom zoekt men nu al naar oplossingen om de belangrijkste bedrijfsprocessen te borgen door medewerkers thuis te laten werken", aldus Ronald Pikkert, CEO van TUNIX Internet Security & Opleidingen.

TUNIX adviseert bedrijven om op korte termijn een analyse te maken, waarin beschreven wordt wat mogelijke risico's zijn bij grootschalig ziekteverzuim en welke maatregelen ze kunnen nemen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Over TUNIX

TUNIX is een full service organisatie op het gebied van managed netwerkbeveiliging. Met een open houding weet TUNIX samen met zijn klanten het spanningsveld tussen beveiliging en functionaliteit te slechten. De TUNIX aanpak is grondig, persoonlijk, technisch hoogwaardig en met begrip voor de klantsituatie.

TUNIX ontwikkelt en levert als enige in Nederland zelfstandig modulaire firewall-systemen die op iedere bedrijfssituatie kunnen worden afgestemd en indien gewenst 24 x 7 door TUNIX worden beheerd op basis van vastgelegde SLA's. Daarnaast biedt TUNIX een breed pakket van opleidingen op het gebied van beveiliging, Internet- en intranet-technologie. Meer informatie over TUNIX is te vinden op: www.tunix.nl.