G4S Cash Services versneld omgevormd tot total solutions provider


Directiewisseling zorgt voor krachtige impuls

UTRECHT, 20090728 -- G4S Cash Services gaat zich in versneld tempo omvormen tot total solutions provider in cash management. Het bedrijf dat groot is geworden met het transporteren, tellen en verwerken van kassa-opbrengsten en het vullen van ATM's, gaat voor opdrachtgevers in de retail en bankwereld de complete cashstroom beheren. Dat is niet alleen efficiënter en veiliger, het zal ook de interne fraude aanzienlijk reduceren. Deze ontwikkeling zal in Nederland en België versneld worden doorgezet met het aantreden van de nieuwe algemeen directeur, Gert Askes.

G4S Cash Services is zich in een snel tempo aan het ontwikkelen van een traditionele transporteur van geld en waarden tot een total solutions provider op het gebied van cash management. Die ontwikkeling krijgt in Nederland en België een krachtige impuls met het aantreden van de nieuwe algemeen directeur Gert Askes. Hij volgt Pieter Verzendaal op, die 17 jaar lang leiding heeft gegeven aan het bedrijf en G4S Cash Services BV heeft uitgebouwd van een kleine speler tot de absolute marktleider in geld- en waardetransport. Pieter Verzendaal zal zijn expertise op internationaal niveau gaan voortzetten.

Gert Askes was tot voor kort managing director Europe bij het logistieke bedrijf Menlo Worldwide en werkte daarvoor bij TPG. G4S heeft na een zorgvuldige selectieprocedure gekozen voor Gert Askes, omdat het bedrijf verwacht dat hij de kennis die hij bij genoemde bedrijven heeft opgedaan in de nationale en internationale logistiek kan vertalen naar de markt van geld en waarden, zodat G4S Cash Services zowel in Nederland als in België zijn stevige positie verder kan uitbouwen. Streven is G4S Cash Services in relatief korte tijd om te vormen tot een "total solutions provider". Dat streven moet in Nederland medio 2010 realiteit zijn. De eerste belangrijke aanzet is daartoe overigens al gegeven met het in eigen beheer ontwikkelen van het gesloten cash managementsysteem CASH360 en de introductie van een kostenefficiënt geld- en waardetransport voor het MKB onder de naam Safe Express.

Gert Askes is op 1 mei jl. aangetreden als lid van de directie en heeft per 1 juli het roer overgenomen van Pieter Verzendaal. Hij is eindverantwoordelijk voor de organisatie in Nederland en België. G4S Cash Services (Nederland) BV en G4S Cash Services (Belgium) n.v. zijn onderdeel van G4S, een bedrijf dat met 585.000 medewerkers in meer dan 110 landen wereldleider is in security solutions. G4S is genoteerd aan de London Stock Exchange, met een secundaire notering in Kopenhagen.