Gemeente Haaren


Ontwikkeling locatie Kluitmans Haaren

Het Haarense bedrijf Kluitmans, gevestigd aan Langeweg 47, heeft al jarenlang plannen om te verplaatsen naar een bedrijventerrein. Het bedrijf heeft nu een schikte locatie gevonden om het bedrijf te vestigen. Dit betekent, dat de huidige bedrijfslocatie op termijn vrij komt.

Het bedrijf Kluitmans Haaren B.V. is van plan om deze vrijkomende locatie in samenwerking met Roozen-van Hoppe Bouw en Ontwikkeling te herontwikkelen met woningbouw. In de Structuurvisie Plus uit 2004 en het Masterplan woningbouw uit 2007 is al rekening gehouden met de ontwikkeling van deze locatie.

De verplaatsing van het bedrijf Kluitmans begint nu steeds meer concreet te worden. Daarom heeft het college op 7 juli 2009 ten behoeve van de ontwikkeling van de vrijkomende locatie een richtinggevend standpunt ingenomen.

Bepaald is dat de locatie mag worden ontwikkeld met 11 goedkope koopwoningen, 11 middeldure koopwoningen en 14 dure koopwoningen. Verder is bepaald, dat voldoende ruimte gereserveerd moet worden voor speelvoorzieningen, parkeren en een calamiteitenontsluiting.

Afspraken over de ontwikkeling worden nog vastgelegd in een overeenkomst.