Stadsdeel Amsterdam Centrum


Met de fiets langs resultaten van het Doelstelling 2 programma Amsterdam Groot Oost!

28 juli 2009

Op 30 juni 2009 is het programma Doelstelling 2 Amsterdam Groot Oost officieel gesloten. Tijd om stil te staan bij de resultaten. En die mogen er zijn. Op 7 mei jl. heeft Stuurgroepvoorzitter Jan Hoek tijdens het congres "Great Amsterdam Initiatives" de nieuwe website van het Doelstelling 2-programma Amsterdam Groot Oost gelanceerd, www.doelstelling2.amsterdam.nl

Het Doelstelling 2-programma, gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, heeft geleid tot een investeringsniveau van bijna 90 miljoen euro in het Doelstelling 2-gebied Groot Oost. De Europese bijdrage is bijna 22 miljoen euro. Daarnaast hebben de Gemeente Amsterdam en sociaaleconomische partners ruim 60 miljoen euro geïnvesteerd in het gebied.

Op de website kunt u de resultaten van de 71 ondersteunde projecten zien. Aan de hand van drie fietsroutes door het gebied, worden de projecten aan u getoond. U kunt de fietsroutes uitprinten en vervolgens zelf langs de projecten fietsen!

Naast een korte beschrijving van alle projecten, zijn op de website tien projecten extra uitgelicht. Deze pronkprojecten zijn van bijzondere betekenis voor het Doelstelling 2-gebied. Op de website ook een uitgebreide film over de resultaten van het Doelstelling 2-programma in Groot Oost. In de film worden de resultaten van de projecten getoond, maar ook vertellen deskundigen aan de hand van het Groot Oost-programma over de aspecten die komen kijken bij de uitvoering van het een Europees subsidieprogramma.

De Europese subsidie vanuit het Doelstelling 2-programma heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van deze projecten. De drie bestuurders die namens de samenwerkende Stadsdelen in de Stuurgroep van Groot Oost zitting namen komen aan het woord. Erik Koldenhof (Stadsdeel Centrum), Martin Verbeet (Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer) en Jan Hoek (Stadsdeel Zeeburg) vertellen over hun ervaringen met het Doelstelling 2-programma.

Maar zoals gezegd, kunt u uw eigen mening vormen over de resultaten van het programma aan de hand van de fietsroutes op: www.doelstelling2.amsterdam.nl

Wat doelstelling2 precies inhoud vind je hier:
www.doelstelling2.amsterdam.nl/archief