Praalwagen Rotterdam UNICEF Stad siert Zomercarnaval 2009 28 juli 2009, Rotterdam - Met een UNICEF-praalwagen die was versierd als Watertuin, vroeg Rotterdam Unicef Stad tijdens het Zomercarnaval op zaterdag 25 juli aandacht voor het thema `schoon water voor elk kind'.

In het kader van Rotterdam Unicef Stad reed UNICEF zaterdag 25 juli mee met de parade van het Ortel Zomercarnaval. Rotterdam en UNICEF werken het hele jaar samen om kinderrechten onder de aandacht te brengen voor UNICEF projecten voor schoon water voor kinderen. Een vijfde van de opbrengst gaat naar het project Kindlint, dat bedoeld is om veilige routes te creëren voor de kinderen in Rotterdam.

Allemaal vrijwilligerswerk Yvi Lourens van Stichting Nos Tambe Tey deed alle 24 keren mee met het Rotterdamse Zomercarnaval en had eigenlijk besloten dit jaar een keer voorbij te laten gaan. Totdat ze het verzoek kreeg van UNICEF om een praalwagen te maken, samen met de UNICEF-vrijwilligers uit Rotterdam en de vormgeefsters Marieke Bokelman en Vanessa de Groot.

Zo kwam het dat ze ook dit jaar -voor de 25-ste keer- een prachtige praalwagen wist te organiseren met negen dansende jonge prinsessen en één prins in prachtige kostuums. De dansgroep `Vooral maar doorgaan' danste de hele route voorop en werd begeleid door brassband `Brass Eternity Music', die de avond ervoor voor de tweede keer op rij de Battle of Drums won.

Blauwe fontein
Vrijwilligers van UNICEF collecteerden rond de praalwagen. Het publiek was enthousiast en vrijgevig, in totaal werd er bijna 3.600 euro opgehaald. De praalwagen maakte de bekende route door de binnenstad en kwam ook langs de Hofpleinfontein waar de Rotterdam Unicef Stad-vlaggen wapperden. De fontein was speciaal voor het Zomercarnavalsweekend in de avond UNICEF-blauw verlicht.

De feestelijke verschijning van UNICEF tijdens het Zomercarnaval kwam tot stand door een hechte samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Ducos, GAMMA Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Drukkerij RAD Dordrecht, Print & Stitch Rotterdam, bureau LOS en natuurlijk alle UNICEF-vrijwilligers.