20% vliegt vanuit Duitsland of België

28/07/2009 15:41

World Ticket Center B.V.

Uit onderzoek blijkt dat de boekingen ondanks de afschaffing van de vliegtaks met vertrek vanaf de luchthavens in Duitsland en België op eenzelfde niveau blijft. De luchthavens in onze buurlanden zijn dus nog steeds populair. Maar liefst 20% van de Nederlanders vertrekt momenteel vanuit Duitsland of België.

Vooral vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf is populair. Navraag leert dat Nederlanders de luchthavens trouw blijven doordat de reistijd vaak niet langer is dan naar Schiphol, de wachttijden korter zijn en doordat de parkeerkosten alsook de belastingen en vluchttarieven vaak lager uitvallen. Bovendien is de populariteit van vele lowcost vliegtuigmaatschappijen die vanaf de buitenlandse luchthavens vertrekken gestegen, waardoor deze tendens naar verwachting zal voortduren.

"Bij enkele vliegmaatschappijen die vanuit het buitenland vertrekken hebben wij de verkoop van tickets zien verhogen met meer dan 40% ten opzichte van 2008", zegt Rémi Wouters, Marketing manager van World Ticket Center. "De lowcost vliegtuigmaatschappijen spelen slim in op de economische crisis door de prijzen nog meer te verlagen." World Ticket Center beantwoordt deze trend door 14 low cost carriers als Ryan Air en Air Berlin in de prijsvergelijking van vliegticketresultaten te presenteren. World Ticket Center heeft het ruimst mogelijke aanbod met meer dan 550 vliegtuigmaatschappijen hetgeen niet alleen vertrek vanuit Nederland, Duitsland en België mogelijk maakt, maar uit alle landen.

World Ticket Center is een van de grootste zelfstandige reisorganisaties van Nederland en is sinds 1983 een van de markleiders op vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets, hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center is dé specialist van Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA. Met gemiddeld 25.000 bezoekers per dag is www.worldticketcenter.nl een van de grootste reiswebsites van Nederland.