Provincie Flevoland

Facelift voor Woldstrand Zeewolde

Jong en oud kunnen straks hele jaar door recreëren

Het Woldstrand in Zeewolde wordt heringericht. Er komen drie stranden voor drie doelgroepen: families, jongeren en surfers. De stranden worden met elkaar verbonden door de boardwalk, een kilometer lang betonnen wandelpad. Het Woldstrand wordt zo een gebied waar zowel inwoners als bezoekers van Flevoland het hele jaar door kunnen recreëren. De herinrichting van het Woldstrand is mogelijk gemaakt mede dankzij 780.910 euro subsidie van de provincie Flevoland.

Op het kinderstrand komen speelobjecten, zowel op het strand als aan de rand van het water. Voor het jongerenstrand wordt in het water een verdieping aangelegd in de vorm van een zwembad. Naast deze stranden met een specifieke functie komen er ook rustiger delen en wordt het strand uitgebreid. Dit gedeelte krijgt een natuurlijke uitstraling.

Op de dijk worden de huidige fiets- en wandelpaden verbeterd en worden uitzicht- en ontmoetingspunten aangelegd. Op het strand komt een permanente horecavoorziening met terras, openbare toiletten en douches. Het totale project beslaat een gebied van 29 hectare.

Gedeputeerde Andries Greiner: "Het Woldstrand wordt een plek met allure. De provincie is trots dat we hieraan kunnen bijdragen." Dit omvangrijke project wordt nog dit jaar gerealiseerd. De totale kosten bedragen 1.561.820 euro. De subsidie van de provincie Flevoland is afkomstig uit het programma provinciaal meerjarenprogramma (p-MJP). Daardoor kan gebruik worden gemaakt van het Europese fonds voor plattelandsontwikkeling. De gemeente Zeewolde draagt zelf 780.910 euro bij.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

Dit project is mogelijk gemaakt door het Europese landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2) is een Europees subsidieprogramma waarin een vitale, duurzame agrarische sector, de kwaliteit van natuur en milieu, en de leefbaarheid van het platteland centraal staan. Voor projecten die aansluiten bij POP2 is in de periode 2007 - 2013 in totaal meer dan EUR 2 miljard euro beschikbaar voor het Nederlandse platteland. Daarvan is bijna EUR 500 miljoen afkomstig uit het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling van de Europese Unie. POP2 biedt kansen en mogelijkheden voor het ondersteunen van toeristische activiteiten op het platteland, steun aan kleine ondernemingen, agrarisch natuur- en landschapsbeheer, dorpsvernieuwing, modernisering van landbouwbedrijven (bijvoorbeeld door jonge boeren of
milieu-investeringen), het verbeteren van de infrastructuur in de landbouw, het verbeteren van het cultureel en landelijk erfgoed en het ondersteunen van lokale Leadergroepen en samenwerkingsprojecten. Dit alles moet leiden tot een mooier, vitaler en leefbaarder platteland! Meer informatie over POP2 en Leader vindt u op
http://provincie.flevoland.nl.