Politie Amsterdam-Amstelland

GETUIGEN GEZOCHT GEWELDDADIGE BEROVING (28-07-2009)

Een 36-jarige man is in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juli in de Duindoornstraat in Amsterdam Noord beroofd. Daarbij is geweld gebruikt. De politie is op zoek naar getuigen van de straatroof, vooral naar drie mannen die het slachtoffer te hulp schoten.

Rond drie uur 's nachts neemt een 36-jarige man de pont aan de achterkant van het Centraal Station. Hij draagt een laptop bij zich. De pont gaat richting de Buiksloterweg in Amsterdam Noord. Vanaf daar loopt de man richting zijn huis. In de Duindoornstraat proberen twee mannen hem van zijn laptop te beroven. Het slachtoffer verzet zich hevig en weet zijn laptop terug te pakken. Tijdens de beroving stopt een auto met drie mannen in de straat. Ze schreeuwen de berovers toe dat ze moeten ophouden. Dat helpt en de daders maken zich uit de voeten. Zij rennen waarschijnlijk in de richting van de Kamperfoelieweg. Het slachtoffer houdt lichte verwondingen over aan de straatroof.

Wie zijn de mannen die te hulp schoten?
De politie is op zoek naar de drie mannen die het slachtoffer in de Duindoornstraat te hulp schoten. De mannen hebben een donkere huidskleur. Ook zoekt zij getuigen van de beroving en de vechtpartij die daarbij ontstond. Vermoedelijk hebben de daders het slachtoffer vanaf de pont naar de Duindoornstraat achtervolgd. Mensen die dit hebben gezien, worden ook verzocht zich te melden.

Signalement daders
Dader 1 is een blanke man tussen de 1.65 en 1.75 lang met een mager postuur. Hij heeft blond/ gelig haar dat met gel omhoog staat. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en witte schoenen. Dader 2 heeft een getinte huidskleur en een normaal postuur. Ten tijde van de straatroof droeg hij donkere kleding en had hij een muts of capuchon over zijn hoofd getrokken. Hij had een piercing in zijn onderlip.

Contact
Iedereen die meer over deze zaak weet, wordt verzocht te bellen met nummer 0900 8844. De districtsrecherche Noord heeft de zaak verder in onderzoek.