Hulpverleningsdienst Groningen


Korte brand in berging Vensterschool Hoogkerk
Gepubliceerd: 28 juli 2009, 16:58

Dinsdagmiddag 28 juli heeft korte tijd brand gewoed in een berging aan de achterzijde van de Vensterschool in Hoogkerk. Na de melding, die omstreeks half drie binnenkwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen, rukten direct een tankautospuit en autoladder van de brandweer Groningen uit.

Ter plaatse bleek de brand in een berging van de korfbalvereniging te woeden. De brandweer had de brand snel onder controle. Even na drie uur werd dan ook het sein brand meester gegeven.

Omdat door de brand isolatiemateriaal achter de gevelbeplating van het schoolgebouw was gaan smeulen, moest nog wel een deel van die beplating verwijderd worden. De resterende smeulende delen konden vervolgens ook worden geblust. De brandweer is daar nog enige tijd mee bezig geweest.

Door de brand stond in een deel van het gebouw lichte rook. In verband daarmee moesten vijftien kinderen van een aldaar aanwezig kinderdagverblijf tijdelijk het pand verlaten. Zij konden echter al snel weer terugkeren. De school zelf was in verband met de vakantieperiode gesloten. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.