#Home sitemap Nieuws

Kees Stam vanavond in 'De Avonden' (Radio 6)
Kees Stam is vanavond om 19.00 uur te gast in het VPRO-programma 'De Avonden' op Radio 6. Onze portefeuillehouder waterkeringen spreekt over de activiteiten rond de Westfriese Omringdijk, die de ontginningsgeschiedenis van West-Friesland laat zien. In het dijktracé zijn veel kenmerken terug te vinden van de strijd tegen het water. De West-Friese Omringdijk wordt momenteel opgeknapt. Tegelijk worden er tal van culturele activiteiten georganiseerd.

Afgelopen weekend reikten burgemeester Westerink en loco-dijkgraaf Cees Mantel in het Schager gemeentehuis de eerste prijs uit in de wedstrijd om het Gat van Schagen in de omringdijk te dichten. De jury koos voor Rein Hofstra's boogbrug, met de intentie om dit ontwerp uiteindelijk ook verder te laten ontwikkelen.

Radio 6 is helaas niet te ontvangen via een FM-frequentie. Radio 6 is te ontvangen via Digitenne (de digitale opvolger van FM), rechtstreeks met een satellietontvanger, via internet, en via alle kabelnetten in Nederland. De kabelfrequentie in uw woonplaats kunt u terugvinden op de website van uw kabelexploitant. U kunt ook bellen met 0800 - 026 26 66.