PvdA Rotterdam


Succes klushuizen blijkt besmettelijk

Di 28 Jul 2009 - AD / RD
Succes klushuizen blijkt besmettelijk

In Rotterdam zijn klushuizen al enige tijd een echt succesverhaal. Nu blijkt dat ook elders in Nederland grote belangstelling bestaat voor dit Rotterdamse concept waarin mensen voor een relatief laag bedrag een huis kunnen kopen dat ze volledig haar eigen inzicht kunnen verbouwen. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. Het onderzoeksbureau deed een representatief onderzoek naar de populariteit van klushuizen in heel Nederland. Op dit moment staat bijna een kwart van de woningzoekenden (23 procent) open voor de aanschaf van een kluswoning. Verleden jaar was de belangstelling met 18 procent beduidend lager.
Het bureau vermoedt dat de verhoogde belangstelling het gevolg is van de recessie. Kluswoningen zijn laag tot zeer laag geprijsd. De gemeente Rotterdam beschikt inmiddels over een lijst met 4500 mensen die een kluswoning willen kopen.
Voor het merendeel zijn dit hoogopgeleide creatievelingen, die behalve geld een gezonde sociale instelling naar de oude wijken brengen. Ofwel: ze willen er met zijn allen n gezellige buurt van maken.