Gemeente Leidschendam-Voorburg


Beachvolley plezier in winkelcentrum Leidsenhage

28 juli 2009 - Winkelcentrum Leidsenhage heeft vanaf dinsdag 28 juli een prachtig beachcourt. Tot en met 15 oktober kunnen inwoners, scholen en (sport)verenigingen gebruik maken van dit beachvolley sportveld van zand. Wethouder Astrid van Baalen (Toerisme en Recreatie) opende in aanwezigheid van wethouder Gregor Rensen (Sport) het beachcourt. De opening bestond uit een wedstrijd tussen een team van de gemeente tegen de ondernemers van Leidsenhage. Het was een spannende wedstrijd. De ondernemers wonnen met 12-6. Exploitant van het beachcourt, Rene Bogaart, leidde de wedstrijd in goede banen.

Het beachcourt is snel gerealiseerd. Het college heeft dinsdag 14 juli 2009 een vergunning afgegeven voor een beachcourt op pontons in de vijver bij Leidsenhage. Twee weken daarvoor nam de gemeenteraad hierover een motie aan tijdens de vergadering over de Voorjaarsnota. Kort daarna meldde zich een lokale ondernemer die het beachcourt wilde realiseren.

Het beachcourt is elke dag geopend van 10.00 22.00 uur en ligt ter hoogte van restaurant de Volle Maan. Meer informatie: www.vollemaan.nl