Ingezonden persbericht


Ben van Melick opent lezingenreeks Bildungsroman

Een rite de passage (ook wel: overgangsritueel) is een ritueel dat de verandering in status van iets of iemand markeert. Rites de Passage is ook de naam en het motto voor de openingsmanifestatie die de overgang markeert van het voormalige Glaspaleis naar SCHUNCK* nieuwe stijl. Dit komt terug in een gelijknamige tentoonstelling maar ook in een flankerende programmering, samengesteld vanuit de verschillende disciplines die SCHUNCK* rijk is. Zo ook vanuit de literatuur. De relatie tussen het fenomeen Rites de Passage en literatuur is zichtbaar in het genre 'Bildungsroman', waarin de emotionele, morele en intellectuele ontwikkeling van de protagonist, het hoofdpersonage, centraal staat. In een drietal lezingen wordt het genre en zijn specifieke kenmerken ontleed en rijk geïllustreerd met voorbeelden. De lezingenreeks start op dinsdag 28 juli a.s. met een lezing van Ben van Melick gevolgd door een lezing van Dick Disselkoen en Jos Hodenius, respectievelijk op de twee achtereenvolgende dinsdagen. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: filmzaal.

In bijgevoegd persbericht vindt u uitgebreide informatie over deze lezingenreeks. Ook bijgevoegd een foto van de boekcover van een boek dat tijdens de reeks besproken gaat worden.

Aanvullende informatie en reserveren
De lezingen vinden plaats op respectievelijk dinsdag 28 juli, dinsdag 4 augustus en dinsdag 11 augustus, 19.30 uur, in de filmzaal op niveau +5 in SCHUNCK*. Kaarten voor de lezingen kunnen gereserveerd worden via de receptie van SCHUNCK* bibliotheek op niveau + 2, tel: 045 - 577 22 25 of online via www.bibliotheekheerlen.nl. Entree: ¤ 5,- en ¤ 3,50 leden PLB, inclusief een kop koffie of thee.

Rites de Passage: t/m 6 september 2009
SCHUNCK*, Bongerd 18, Heerlen / entree: ¤ 3,50
Openingstijden: di-vr: 11-17 u, do ook 17-20 u (toegang gratis); za-, zon- en feestdagen: 13-17 u Kaartverkoop: balie SCHUNCK* en via VVV Zuid Limburg (0900-555 9798)

www.schunck.nl

//////////////////
Persinformatie (