Gemeente Drechterland

28-7-2009
Radiointerview

Radio Noord-Holland interviewt burgemeester Van der Riet over vernielingen tijdens afgelopen kermisborrels

Burgemeester Rob van der Riet van de gemeente Drechterland gaat de strijd aan met de traditionele Kermisborrel.

Op dinsdagochtend 28 juli heeft Radio Noord-Holland burgemeester Van der Riet geinterviewd naar aanleiding van zijn column in De Middenstander van vorige week. In de column gaat Van der Riet in op de vernieling als gevolg van de grote opkomst bij de kermisborrels in Drechterland. Volgens de burgemeester lopen ze veel te vaak uit de hand, zoals vorige maand in Venhuizen.

Vernielingen
Ook tijdens de kermis in Oosterblokker ging het mis. De ouderwetse kermisborrels waren gezellige bijeenkomsten met enkele tientallen mensen die daarna naar de kermis gingen, maar dat is al lang niet meer, aldus Van der Riet. Op sommige borrels komen tot 400 mensen, waar tot diep in de nacht met veel lalwaai wordt gedronken, en waar veel vernielingen worden aangericht.

"Kermis en borrels horen bij West Friesland", aldus Van der Riet, "maar vernielingen horen niet bij West-Friesland". Hij wil alleen nog vergunningen uitgegeven voor kermisborrels tot 50 personen. Na de zomer wil de burgemeester om de tafel met alle betrokkenen om verdere maatregelen te bespreken.

Radiofragment
Het radiointerview met van der Riet is via de onderstaande link te beluisteren.
RTVNH-Drechterland pakt kermisborrels aan