Gemeente Oldebroek


Inwoners Oldebroek tevreden over Wmo

Tevredenheidsonderzoek Wmo
Ieder jaar evalueert de gemeente Oldebroek of inwoners tevreden zijn over de uitvoering van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). Na aanleiding van de uitkomsten kan de gemeenteraad het Wmo-beleid aanpassen. De minister gebruikt de evaluatie om te controleren of inwoners tevreden zijn over het Wmo-beleid van de gemeente.

Tevredenheidsonderzoek
Begin 2009 heeft de gemeente Oldebroek 510 vragenlijsten verstuurd naar inwoners die gebruikmaken van de Wmo. Daarvan vulden 233 mensen (46%) de vragenlijst in. 93% van de ondervraagden is tevreden over de Wmo. Tijdens het vorige onderzoek in 2007 was 87% van de ondervraagden tevreden. Het overgrote deel van de cliënten (91%) is positief over de mate waarin ondersteuning helpt bij het zelfstandig wonen en meedoen aan de maatschappij. In 2007 was 88% van de ondervraagden tevreden. 9% van het aantal mensen dat de ondersteuning niet had bijgedragen aan het zelfstandig kunnen meedoen. In 2007 vond 12% van de ondervraagden dat.

Hulp in de huishouding
Van de de ondervraagden is 91% tevreden over de keuzemogelijkheden tussen de aanbieders. Wat betreft de organisatie van de hulp bij het huishouden is 89% het meest tevreden over 'planning van de hulp'. Opvallend is dat in 2007 93% van de ondervraagden hierover tevreden was. Minder tevreden zijn de ondervraagden over 'vervanging bij afwezigheid' (71%), terwijl dit in 2007 nog 78% was.

Voorzieningen
Het gemiddelde rapportcijfer voor voorzieningen (zoals rolstoelen, scootmobielen en woonvoorzieningen) is in onze gemeente een 6,9. In 2007 werd een 6,7 gegeven. Ruim 90% van de ondervraagden is tevreden over de 'scootmobiel'. In 2007 waren de ondervraagden het meest tevreden over woonvoorzieningen. Het minst tevreden zijn de ondervraagden, net als over 2007, over de 'verhuiskostenvergoeding' Het rapportcijfer voor het collectief vervoer binnen onze de gemeente bedraagt 6,5.

Ter inzage
Het volledige rapport kunt u tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Oldebroek. Ook staat het onderzoeksrapport op www.oldebroek.nl.