Gemeente Grave

RMB krijgt elektroscooter cadeau

Promotie duurzaam rijden

Het RMB heeft voor haar 10-jarig bestaan een elektroscooter gekregen van de gemeenten. âWe willen dit cadeau gebruiken om gemeenten te stimuleren bezig te gaan met elektrisch rijden en duurzame mobiliteitâ, zegt de heer Cremers. Â

Â

De gemeenten wilden het RMB graag een duurzaam cadeau aanbieden. Na verschillende overwegingen, is gekozen voor een elektroscooter. De elektroscooter is de pionier van het elektrisch rijden. De elektroscooter van het RMB is een 45 km/h uitvoering en een helm dragen, is dan ook verplicht. De elektroscooter heeft een bereik van 60 à 80 kilometer. Dat betekent dat in theorie alle veertien gemeenten vanuit het RMB te bereiken zijn. Bovendien is het erg goedkoop. Je kunt er 200 kilometer mee rijden voor ⬠1,-. Andere voordelen van de elektroscooter zijn dat hij geruisloos, milieuvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast rijdt de elektroscooter zeer comfortabel.

Â

De medewerkers van het RMB gebruiken de elektroscooter voor werk-werk verkeer. Naast de autoâs op aardgas heeft het RMB nu dus ook een elektrisch vervoersmiddel. Op deze manier wil het RMB een voorbeeldfunctie uitoefenen en gemeenten en burgers stimuleren bewust na te denken over de voordelen van duurzame mobiliteit. Duurzaam rijden is namelijk goed voor het milieu én voor de portemonnee.

Â

Informatie

RMB (0485) 338 352.

Â