Politie Hollands Midden

Datum: 28 juli 2009

Oegstgeest Politie houdt man aan voor rijden onder invloed De politie heeft maandag 27 juli rond 17.40 uur op de Rijnsburgerweg een 39-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats maar met Poolse nationaliteit aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen hem met zijn auto rijden met groot licht en tegen de as van de weg. Ze besloten de man dan ook te controleren. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. Na zijn aanhouding werd de man meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse plaatsvond. De uitslag hiervan was 835 ug/l. De limiet in het verkeer ligt bij 220 ug/l. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Volgens hem was die van hem in Polen ingevorderd. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Noordwijkerhout Boete voor illegaal venten Een 20-jarige vrouw uit Berlijn heeft maandagavond 27 juli een boete van 150 euro gekregen voor het illegaal venten. De politie kreeg rond 18.00 uur meerdere meldingen binnen dat de vrouw aan de deur opdringerig schilderijen probeerde te verkopen. De politie trof de vrouw en zij kon geen vergunning overleggen. Omdat meerdere gegevens van haar niet duidelijk waren, nam de politie contact op met de officier van justitie. Die besloot tot het opleggen van een directe boete. Nadat de vrouw deze had voldaan werd zij weer in vrijheid gesteld.

Leiden Politie haalt jongens van schooldak De politie heeft maandagavond 27 juli rond 20.45 uur twee 12-jarige jongens uit Leiden van het dak van een basisschool aan het Broekplein gehaald. De politie deed dit na een melding dat de jongens daar liepen en vernielingen pleegden. Een aantal luchtkokers en een lichtkoepel bleken inderdaad vernield te zijn. De jongens zijn overgedragen aan hun ouders. Over het verdere vervolg pleegt de politie nog overleg.

Leiden Onder invloed op gestolen snorfiets De politie heeft maandagavond 27 juli een 40-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal van een snorfiets. Een agent zag de Leidenaar, een bekende van de politie, rijden en hield hem op de Hallenweg staande voor een controle. Uit politiegegevens bleek dat de snorfiets in de avond van dinsdag 21 of de nacht van woensdag 22 juli was gestolen vanaf de Marnixstraat. Hierop werd de verdachte aangehouden. Op het bureau bleek, na een blaastest, dat de verdachte te veel had gedronken, namelijk 445 ug/l. De limiet is 220ug/l.

Oude Wetering Politie neemt rijbewijs in De politie heeft dinsdag 28 juli het rijbewijs ingenomen van een 28 jarige man uit Oude Wetering. Agenten zagen hem rond 04.30 uur met zijn auto hard rijden over de Veerstraat en besloten de man te controleren. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. Na zijn aanhouding werd hij meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse plaatsvond. De uitslag van dat onderzoek was 585 ug/l. De limiet in het verkeer ligt bij 220 ug/l. Reden genoeg voor de agenten om het rijbewijs in te nemen en de man een proces-verbaal te geven voor het rijden onder invloed.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --