Holst Centre gaat van Mexicaanse griep naar Europese koorts

28/07/2009 10:37

Holst Centre

Eindhovense Holst Centre scoort bovengemiddeld in Europese onderzoeksprogramma's

Begin juni kwam het Eindhovense Holst Centre nog in het nieuws met drie gevallen van Mexicaanse griep onder de werknemers. Met dat achter de rug gaat het onderzoekscentrum, een initiatief van TNO en het Belgische IMEC, een zomer van Europese koorts tegemoet. Europese experts keurden namelijk de helft van de ingediende projectvoorstellen van Holst Centre goed. In vergelijking met een gemiddeld goedkeuringspercentage van rond de tien procent is dit een uitzonderlijke score.

Het zevende kaderprogramma en een aantal andere initiatieven verdelen Europese onderzoeksgelden voor maatschappelijk relevante thema's. Dit om ervoor te zorgen dat Europa een koppositie kan innemen in het wereldwijde onderzoek. Bij elk thema hoort een oproep waar iedereen vervolgens projectvoorstellen voor kan indienen. Onafhankelijke experts beoordelen de inzendingen en kennen de fondsen toe aan de hand van een rangorde. Van de circa twintig ingediende voorstellen waarin Holst Centre betrokken was, werd de helft goedgekeurd. Een aantal eindigde in de top-3 of zelfs als beste in hun categorie.

Paul Blom, Wetenschappelijk Directeur bij Holst Centre: "Voor Holst Centre is dit een bevestiging dat we er in korte tijd in geslaagd zijn om samen met onze partners kennis te ontwikkelen die toonaangevend is in het domein van flexibele elektronica en draadloze sensoren. Bovendien laat het zien dat onze technologie aansluit bij thema's die relevant zijn voor het maatschappelijk welzijn."

Flexibele elektronica en draadloze sensoren, daar is het bij Holst Centre allemaal om te doen. Bijna vier jaar terug riepen TNO en het Belgische onderzoekscentrum IMEC het nieuwe initiatief in het leven, in de overtuiging dat deze technologiedomeinen een enorm potentieel hebben. Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken deed een duit in het zakje en meer dan twintig toonaangevende bedrijven tekenden in op de gezamenlijke onderzoeks-programma's. Tevens zet Holst Centre ook in Europa verdere samenwerking op. En met succes, blijkt nu uit de tien toegekende projecten. Een aantal daarvan is al gestart en anderen zullen dat de komende maanden doen. Voorlopig dus geen gebrek aan werk in gebouw 31 van High Tech Campus Eindhoven.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.holstcentre/NewsPress