Gemeente Dongen

College ondersteunt bijzonder initiatief Atledo

Publicatiedatum: 28-7-2009

Atletiekvereniging Atledo heeft een speciale trainingsgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking. Omdat dit voor de vereniging extra kosten met zich meebrengt heeft de gemeente Dongen een bijdrage beschikbaar gesteld uit het Meedoen Fonds.

Het college is erg blij met het initiatief van Atledo. Het is goed om te zien dat de club activiteiten openstelt voor mensen met een handicap en daarmee zorgt voor een aangepast aanbod van sport. Het college ondersteunt het verzoek van Atledo en honoreert de speciale trainingsgroep van Atledo voor het jaar 2009 met een projectsubsidie van 550,-. Dit bedrag staat gelijk aan 50 % van de trainerskosten, aldus wethouder Piet Panis.

Extra kosten
Normaliter is de eigen bijdrage van een lid van Atledo voldoende om de kosten te dekken voor inzet van accommodatie en trainers. Echter, voor de nieuwe trainingsgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking zijn andere materialen nodig én speciaal opgeleide trainers.

2010-2012
In de toekomst willen we dit soort initiatieven graag blijven steunen. In principe heeft het collega besloten eenzelfde subsidie beschikbaar te stellen voor de jaren 2010 2012, onder voorwaarde dat binnen de gemeentebegroting het Meedoen Fonds in stand blijft, aldus wethouder Piet Panis.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u via TC-atletiek@atledo.nl contact opnemen met dhr. J. Flipsen, bestuurslid van Atledo.