Ministerie van Economische Zaken

2446 toezeggingen subsidie zonnepanelen

28 juli 2009

De afgelopen twee weken hebben 2446 burgers een subsidietoezegging van SenterNovem ontvangen voor het plaatsen van zonnepanelen. Zij kunnen nu overgaan tot realisatie. SenterNovem voert namens minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE) uit.

Zonnepanelen op een huis

De subsidie voor zonnepanelen is onderdeel van deze regeling. Met deze toezeggingen is het beschikbare subsidieplafond van 62 miljoen euro nagenoeg bereikt voor kleine installaties van tussen de 0,6 en 15 kWp (kiloWatt piekvermogen). Enkele subsidietoezeggingen volgen nog in de komende dagen.

Loting

Op de eerst dag van openstelling van de SDE waren voor deze subsidiecategorie zoveel aanvragen ingediend, dat loting nodig was om te beslissen wie voor subsidie in aanmerking komen. De subsidie voor zonnepanelen is in 2008 voor het eerst in werking getreden.

Voor grote zon pv installaties (van 15 tot 100 kWp) heeft SenterNovem aan indieners van de meeste projecten die binnen de budgetgrens van 26 miljoen euro (ongeveer 70 indieners ) vallen, om meer informatie gevraagd die nodig is voor de beoordeling van de subsidieaanvraag. De verwachting is dat vóór 1 september de subsidietoewijzing kan zijn afgerond.

Biomassa Elektriciteit

Voor subsidie uit de categorie Biomassa Elektriciteit (verbranding en vergisting) hebben 25 projecten een toezegging ontvangen, waarmee het subsidieplafond van 550 miljoen euro nog niet helemaal blijkt bereikt. Er zullen daarom nog enkele positieve subsidiebeschikkingen door SenterNovem worden afgegeven. Voor subsidie uit de categorie Biomassa Gas (vergisting) hebben 9 projecten een toezegging ontvangen, waarmee het subsidieplafond van 180 miljoen vrijwel is bereikt.

Verwante informatie


* Gas in de toekomst

* Duurzame energie

* Leveringszekerheid