Politie Groningen

Dinsdag 28 juli 2009

Provincie Groningen, 28-07-2009

Hoogezand: gewonde bij eenzijdig ongeval

Een 19-jarige automobilist uit Zuidbroek is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Kielsterachterweg in Hoogezand. De automobilist kwam met de wielen van zijn auto in de berm. Hierop verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig. Hij kwam even verderop tegen een boom tot stilstand. De 19-jarige is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Zijn 17-jarige inzittende uit Zuidbroek raakte bij het ongeval niet gewond. De politie maakt een rapport van het ongeval.

Groningen: nachtelijke zwemmer aangehouden

De politie heeft maandagnacht in een buitenbad aan het Kardingerplein een 21-jarige Groninger aangehouden. De man was aan het zwemmen, terwijl het zwembad gesloten was. De Stadjer bleek onder invloed van alcohol. Toen agenten hem vroegen zich aan te kleden, viel er een slagwapen uit zijn kleding. Op de vraag wat zijn naam was, gaf de verdachte een valse naam op. Op het politiebureau is hij verhoord en kreeg drie bekeuringen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: Friese automobilist rijdt door na verkeersongeval

De politie heeft maandagnacht een 25-jarige inwoner van Twijzel aangehouden, omdat hij na een eenzijdig verkeersongeval in Leek de plaats van het ongeval had verlaten. De automobilist was op de Oldebertweg de macht over het stuur kwijt geraakt, waarna hij tegen een lantaarnpaal was gebotst. Tevens was hij door een struikenperk gereden. Na het incident was hij door een kennis naar huis gebracht. In de omgeving van de Oldebertweg lagen diverse auto-onderdelen. Ook bleek een deel van de lantaarnpalen in de omgeving niet meer te werken. Bij de aanhouding van de man bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij had één promille in zijn bloed. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidhorn: inbraak in supermarkt

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een supermarkt aan de Rijksstraatweg in Zuidhorn. De inbraak vond afgelopen weekend plaats. De verdachte(n) kwam(en) het pand binnen via het dak. Bij de inbraak werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Bovendien ontstond er veel schade aan en in het pand. Een grove schatting leert dat het bedrijf mogelijk voor tienduizenden euros gedupeerd is.

Sappemeer: getuigen straatroof gezocht

De politie doet onderzoek naar een straatroof, dat zaterdagmorgen rond 6.30 uur heeft plaatsgevonden in de Narcissenstraat in Sappemeer. Voor de ingang van een flatgebouw werd een 30-jarige man beroofd door twee onbekende mannen. De inwoner van Sappemeer werd op straat bedreigd door het tweetal. Na een korte worsteling gingen de in het donker geklede verdachten er rennend vandoor. Zij liepen naar een parkeerterrein achter een nabijgelegen flatgebouw om vervolgens vermoedelijk in een rode auto in de richting van Hoogezand weg te rijden. De politie wil graag in contact komen met mensen, die getuige zijn geweest van de beroving of van de wegrijdende auto. Het kan bijvoorbeeld zijn dat krantenbezorgers iets opvallends hebben gezien. De politie in Hoogezand is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Wildervank: jongeman gewond bij verkeersongeval

Een 18-jarige jongen uit Wildervank is maandagnacht op de Woortmanslaan in zijn woonplaats gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer was met zijn snorfiets op een betonnen bal gereden. Hierdoor ging hij met zijn snorfiets onderuit. De 18-jarige werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of hij onder invloed heeft gereden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: politie houdt vrouw voor vernielingen aan

De politie heeft maandagavond op de Bornholmstraat een 37-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor vernieling. Een 22-jarige Stadjer zat op een parkeerplaats aan het Sontplein in zijn auto te eten. Op dat moment zag de man de vrouw lopen, die met een hand over de motorkap van enkele autos ging. Vervolgens deed de vrouw hetzelfde bij de auto van de Stadjer. Op dat moment hoorde hij een krassend geluid. De 22-jarige zag dat de vrouw een mes bij zich had en dat er een diepe kras op zijn motorkap was aangebracht. De verdachte ging er vervolgens vandoor. De man zette hierop de achtervolging in. Toen hij vlakbij de verdachte kwam, maakte deze een stekende beweging in de richting van de Groninger. Hierbij liep de man een lichte verwonding aan zijn vinger op. De politie wist de vrouw even later op te sporen en in te rekenen. In de rugtas van de vrouw vond de politie een mes. Het scherpe voorwerp werd in beslag genomen. De Stadjer heeft al aangifte gedaan. Ook twee andere autos liepen krasschade op. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Woensdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N363, omgeving Uithuizen, snelheidscontrole

* N46, tussen Groningen en Eemshaven, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.
* Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1273, aantal overtredingen: 176, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
* Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2075, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.