Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.55 uur

Utrecht, 28-07-2009

Verkeersongeval met gewonden

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandagavond rond 18.45 uur vond op de Lekdijk-West een aanrijding plaats tussen twee personenautos waarbij beide bestuurders gewond raakten.

Een 19-jarige inwoner van Cothen reed over de Lekdijk uit de richting van Wijk bij Duurstede. Ter hoogte van de veerpont raakte de bestuurder uit Cothen op onverklaarbaarwijze op de linkerweghelft. Daar reed op dat moment een 51-jarige inwoner van Elst. De Cothenaar reed met zijn auto in de flank van de tegemoetkomende auto van de Elstenaar. Beiden bestuurders raakten tengevolge van de aanrijding gewond aan hoofd en nek en werden door ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. De autos raakten zwaar beschadigd en werden door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor bedreiging en vernieling

RHENEN De politie heeft maandagavond om 19.30 uur een 54-jarige inwoner van Elst aangehouden voor bedreiging van een politieagent en vernieling van enkele politiewagens.

De politie was gestuurd naar de Servetstraat waar een man zich lastig zou ophouden. Ter plaatse ging het om de man uit Elst die in zijn broeksband een (nep) vuurwapen droeg en in zijn hand een mes vasthield. Toen hij dreigde met het mes een agent neer te steken werd pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen. Ondanks de pepperspray en een klap met een wapenstok wilde de man het mes niet los laten en zag hij kans twee politiewagens met het wapen te beschadigen. Een met spoed ter plaatse geroepen hondengeleider lukte het om de verdachte onder controle te krijgen door de diensthond in te zetten.

De verdachte is daarna geboeid en ingesloten in het politiebureau.