Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 28-07-2009

Heling

UTRECHT- Op 28 juli is een persoon aangehouden voor heling.

Op dinsdagochtend rond 04.00 uur hebben agenten tijdens een surveillance een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De agenten zagen de man fietsen op een redelijk nieuwe fiets zonder origineel ringslot. Na controle op de Wijde Begijnehof bleek dat de fiets gestolen was. De verdachte is aangehouden voor heling.

Baldadigheid

UTRECHT- Op 28 juli is een persoon aangehouden omdat hij tegen geparkeerde autos trapte.

In de nacht van maandag op dinsdag rond 00.25 uur kreeg de politie een melding dat op de Vleutenseweg een persoon tegen geparkeerde autos aan het schoppen was. Toen de agenten ter plaatse kwamen kregen ze te horen dat de verdachte in een blauwe auto gestapt was met meerdere personen er in. Bij de Daalsetunnel hebben de agenten de auto staande gehouden. De 31-jarige man uit Utrecht voldeed aan het signalement en is aangehouden. De autos in de omgeving hadden geen schade. Hij moest echter wel blijven omdat hij nog zeven dagen moest zitten.

Heling

UTRECHT- Op 27 juli is een persoon aangehouden voor heling.

Op maandagavond rond 22.10 uur zagen agenten tijdens een surveillance op de Vleutensebrug twee personen met de fiets bij het verkeerlicht staan. Een van de fietsen had geen origineel slot en daarom besloten de agenten de fiets te controleren. Het bleek dat de fiets gestolen was. Tegen de 23-jarige man uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal

UTRECHT- Op 27 juli is een persoon aangehouden voor tanken zonder te betalen.

Op maandagavond rond 18.50 uur kreeg de politie een melding dat bij een tankstation aan de Europalaan een man na het tanken was doorgereden zonder te betalen. De agenten keken uit naar de auto en op de Berkstraat troffen ze een man in een personenauto aan die voldeed aan het signalement. Hij is aangehouden. Tegen 21-jarige man uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

UTRECHT- Op 27 juli is een persoon aangehouden voor mishandeling.

Op maandagmiddag rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Oudegracht. Twee jongens zouden te dicht langs een 14-jarige jongen uit Utrecht gefietst zijn. Hierdoor ontstond een woordenwisseling waarna een van de twee jongens, eveneens een 14-jarige Utrechtenaar, de jongen op zijn neus sloeg. Het slachtoffer moest met een gebroken neus naar het ziekenhuis. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

UTRECHT- Op 26 juli is een man bedreigd en beroofd van zijn portemonnee.

Op zondagavond rond 23.50 uur kreeg de politie een melding van een beroving aan de Plantage. Bij de fietsingang van een appartement is het 50-jarige slachtoffer uit Utrecht door drie onbekende mannen van zijn fiets gesleurd en tegen de grond gehouden. Daarna kwamen er twee andere onbekende mannen aanrennen en met een steekwapen bedreigden ze het slachtoffer. De vijf verdachten zijn weggerend in de richting van Ondiep. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Heling

UTRECHT- Op 27 juli is een persoon aangehouden voor heling.

Op maandag morgen rond 06.30 uur zagen agenten tijdens een surveillance op de Marnixlaan een man fietsen op een fiets zonder origineel slot. Na een controle bleek dat de fiets gestolen was. De 32-jarige man uit Utrecht is aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw geslagen

UTRECHT- Op maandagavond werd een vrouw w geslagen door twee onbekende mannen. Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat een 66-jarige vrouw uit Utrecht in haar huis op de Laan van Engelswier was geslagen. Twee onbekende mannen kwamen de woning binnen en sloeg de vrouw vervolgens met een hard voorwerp. De vrouw raakte hierdoor gewond aan haar hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hier werd een hersenschudding geconstateerd. De politie heeft de zaak onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844.

Vechtersbazen aangehouden

UTRECHT - Zondag 26 juli heeft de politie twee mannen aangehouden omdat ze op het Herculesplein met elkaar op de vuist waren gegaan.

Tijdens het toezicht bij een voetbalwedstrijd zagen surveillerende agenten omstreeks 14.30 uur twee mannen met elkaar vechten. Een 23-jarige man uit Breukelen pakte een fiets uit een fietsenrek en gooide dit naar een 33-jarige Houtenaar. Agenten hielden de 23-jarige man aan, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hij verzette zich hevig en probeerde het vuurwapen van een van de agenten te pakken. De agent kon dit verhinderen en sloeg daarbij de verdachte. Hij werd aangehouden voor vechten op straat, openbare dronkenschap, vernieling en wederspannigheid. Ook de Houtenaar is aangehouden voor vechten op straat.