Sint Franciscus Gasthuis
* Juli »

* 28 jul 2009

Voorbereiding grieppandemie

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft officieel verklaard dat er een grieppandemie is die zich verspreidt over alle continenten van de wereld (pandemie fase 6). Dit Nieuwe Influenza A virus (voorheen Mexicaanse Griep) gedraagt zich waarschijnlijk zich meer als een normaal winter griepvirus, dan aanvankelijk werd gedacht. Er worden dus veel mensen ziek, waarbij slechts een zeer beperkt aantal zeer ernstig ziek wordt of overlijdt. In Nederland is tot nu toe bij een beperkt aantal personen het virus aangetroffen. De verwachting is dat in de loop van het najaar het aantal besmette mensen in Nederland toeneemt.

Voorbereiding

Uiteraard bereidt het Sint Franciscus Gasthuis zich zo goed mogelijk voor op een mogelijke grieppandemie. We willen immers verantwoorde zorg blijven bieden, ook wanneer er meer patiënten met griepverschijnselen komen of onze eigen medewerkers door griep niet meer kunnen komen werken.

Meer informatie

De meest actuele informatie over het griepvirus is te vinden op de site van het RIVM: www.rivm.nl. Hier vindt u tevens een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Het gratis publieksinformatienummer voor vragen over het nieuwe griepvirus is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur via telefoonnummer 0800-8051. Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam