Politie IJsselland

Toename woninginbraken wijk De Maten

Kampen , 28-07-2009

De afgelopen twee maanden heeft de politie meer meldingen binnengekregen van woninginbraken in de wijk De Maten. In de periode van 6 juni 2009 tot en met maandag 20 juli 2009 zijn er bij de politie tien meldingen van woninginbraken geweest.

In zeven gevallen werd de woning ook daadwerkelijk betreden en werden er goederen meegenomen. Bij de andere drie woningen bleef het bij een poging tot inbraak. De inbraken en inbraakpogingen zijn gepleegd in de nabije omgeving van de Celesta, Cantate, Concertlaan en de Luit. In alle gevallen waren de bewoners op vakantie toen de inbrekers hun slag sloegen.

Extra surveillance

De politie zal tijdens haar surveillance extra vaak door de wijk De Maten rijden. Ook Stadstoezicht is extra aanwezig in de wijk. Natuurlijk wil de politie de daders graag aanhouden. De politie heeft daarbij wel uw hulp nodig. Ziet u iets opvallends, laat het dan direct weten aan de politie door 0900-8844 te bellen. Noteer ook altijd het kenteken wanneer er een auto bij betrokken is.

Preventietips

Bij deze ontvangt u enkele preventietips om het potentiële inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om in uw huis in te breken. * Ramen en deuren goed afsluiten. Vergeet vooral niet wc-raampjes, ramen en deuren van schuur, garage, kelder etc.; * Laat geen sleutel aan de binnenzijde in het slot zitten; * Controleer hang- en sluitwerk op defecten; * Geen geld, waardevolle papieren en/of sieraden thuis achterlaten. In een kluis bij de bank is het safe; * Laat niet zien dat u weg bent. Plak dus geen briefjes op de deur waarop staat voor hoe lang u weg bent. Geen touwtjes uit de bus laten hangen. Sluit de overgordijnen niet. Haal de planten niet uit de vensterbank. Etaleer geen kostbaarheden; * Vraag familie of kennissen uw brievenbus dagelijks te legen en laat de post neerleggen op een plaats die van buitenaf niet zichtbaar is; * Ladders en andere dingen die inklimmen kunnen vergemakkelijken wegzetten; * Voorzie uw waardevolle eigendommen van een uniek merkteken: uw postcode + huisnummer; * Gebruik registratiekaarten (ook voor fiets, bromfiets en boot). Op de politiebureaus liggen die voor u klaar. Goed ingevuld kunt u daarmee na eventuele diefstal duidelijk aangifte doen. En zo vergroot u dan de kans dat u uw eigendommen terugkrijgt; * Zet uw fiets/bromfiets altijd op slot. Ook als u binnen stalt; * Laat geen volle vuilniszakken bij uw huis achter.