Politie Haaglanden

Persberichten 28 juli

Haaglanden, 28-07-2009

Politie zoekt getuige(n) beroving
Den Haag De recherche van Bureau Scheveningen is op zoek naar een nog onbekende voorbijganger die maandagochtend 27 juli rond 03.20 uur de politie waarschuwde nadat hij op de kruising van de 2e Messstraat en de Dirk Hoogenraadstraat een verwarde en lichtgewonde man had aangetroffen. De onbekend gebleven melder heeft mogelijk gedacht dat de man teveel gedronken had en is dit gaan melden bij het naastgelegen politiebureau. Politieagenten troffen ter hoogte van het theater een 20-jarige Hagenaar aan die op straat lag en verklaarde pijn te hebben aan zijn hoofd. De man bleek onderweg naar huis te zijn, toen hij plotseling pijn aan zijn hoofd voelde. Hierop verloor hij het bewustzijn. Toen hij weer bij bewustzijn kwam, bleek hij beroofd te zijn van zijn geld. De man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de onbekend gebleven melder en eventuele getuigen van de beroving. Ook mensen die anderzijds informatie hebben die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s), wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Scheveningen via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Mannen aangehouden met vuurwapen
Den Haag Agenten in een onopvallende politiewagen zagen maandag 27 juli omstreeks 22.35 uur een auto met hoge snelheid over de snelweg A13 richting Den Haag rijden. Zij besloten de auto te volgen, waarbij de snelheid opliep tot 160 km/uur. Gekomen op de Utrechtsebaan nam de bestuurder van de auto de afslag richting het centrum van Den Haag. Gealarmeerde agenten in een opvallende surveillanceauto lieten de auto stoppen op de Pletterijstraat. Omdat de eigenaar van de auto (die tevens de bestuurder bleek te zijn) vuurwapengevaarlijk zou zijn, werd de bestuurder van de auto gefouilleerd. In het voertuig troffen de agenten op de achterbank een vuurwapen aan. Direct hielden zij de bestuurder en de twee inzittenden, een 25-jarige Rotterdammer en twee 31-jarige Hagenaars, aan. Eén van hen bleek een busje traangas bij zich te hebben. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurster negeert rijverbod
Den Haag Naar aanleiding van een melding dat iemand onwel was geworden in een auto op de Tafelbergstraat gingen agenten maandag 27 juli omstreeks 19.50 uur poolshoogte nemen. In de auto troffen zij een 39-jarige Haagse in zwaar beschonken toestand aan. Op straat lagen twee lege bierblikjes en in haar handtas bleek de vrouw nog 3 bierblikjes te hebben. De agenten gaven de vrouw een rijverbod van 24 uur. Omdat haar rijbewijs al in november 2006 ongeldig was verklaard, namen zij het rijbewijs in. Niet veel later zagen de agenten dat de vrouw, ondanks het rijverbod en haar ongeldige rijbewijs, toch was gaan rijden. Zij hielden haar aan en brachten haar naar het politiebureau. Daar blies zij 870 ugl. Zij kreeg proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Ketting van hals gerukt
Den Haag Een 71-jarige vrouw ging maandag 27 juli om 12.30 uur met haar fiets onderuit op de Louis Davidstraat toen een jongen haar gouden ketting met hanger van haar hals trok. De eveneens fietsende jongen passeerde de vrouw, greep haar vast en trok de ketting van haar nek. Het slachtoffer hield geen letsel aan het incident over en deed op het politiebureau aangifte.

Boottrailer zoekt eigen weg
Den Haag Op de Wenenweg schoot maandag 27 juli om 23.40 uur een trailer met daarop een boot los van een personenauto en vervolgde zijn eigen koers. De trailer ramde daarbij drie geparkeerde voertuigen voordat het tot stilstand kwam. De bestuurder die de trailer was verloren, reed door en liet zijn boot met de trailer achter. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontroles Strandweg
Den Haag De Scheveningse boulevard is een wandelgebied waar voertuigen alleen stapvoets mogen rijden. Ondernemers en bezoekers klaagden de afgelopen weken bij de politie, omdat er te hard gereden zou worden. Agenten hielden onlangs snelheidscontroles en deelden daarbij alleen waarschuwingen uit. Op maandag 27 juli werden er voor het eerst boetes voor de snelheidsovertredingen uitgedeeld. In totaal kregen zeven personen een bekeuring voor te hard rijden op de Strandweg. De hoogst gemeten snelheid was 30 km/u, waar 15 km/u is toegestaan. Politie Haaglanden zal de controles de komende tijd vaker uitvoeren.

Inbraak tuinhuisjes
Den Haag Op maandag 27 juli deden drie burgers aangifte van inbraak in hun tuinhuisje op het volkstuinencomplex aan de Reigersbergenweg. De inbrekers kwamen binnen via onafgesloten ramen of forceerden dichte ramen. De schade viel mee: de inbrekers namen alleen levensmiddelen mee. Ook in tuinhuisjes is goed hang- en sluitwerk noodzakelijk. Ook al zijn levensmiddelen niet van grote economische waarde, toch raadt de politie aan om ze net als uw waardevolle spullen niet in het zicht te leggen.

Gestolen scooter teruggevonden
Den Haag Een motoragent van Politie Haaglanden zag maandag 27 juli een scooter rijden waarvan de bestuurder géén helm droeg en de passagier wel. Daarom wilde de agent de bestuurder staande houden. Toen hij hem een stopteken gaf, reed de jongen echter door. De agent zette de achtervolging in, maar kon niet voorkomen dat de passagier, een 18-jarige Hagenaar, van de scooter stapte en wegrende. Hij kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De bestuurder ging er eveneens te voet vandoor en liet de scooter achter op het Kepplerplein. De scooter bleek eerder op de dag te zijn gestolen. De politie onderzoekt de zaak en zal de scooter aan de rechtmatige eigenaar teruggeven.

Inbreker met witte jas gesnapt
Den Haag - Een 41-jarige Hagenaar werd maandag 27 juli rond half twee s nachts aangehouden op verdenking van een inbraak in een kelderbox. De man was voortvluchtig nadat de bewoners alarm sloegen bij de politie toen zij de man bij de kelderbox van de aangever zagen. Op basis van het opgegeven signalement - de man droeg een witte jas - konden surveillerende agenten hem snel aanhouden. De politie onderzoekt de zaak.

Auto verliest fiets op snelweg
Leidschendam Een vrachtwagen reed maandag 27 juli om 12.45 uur op de snelweg A4 over een fiets. De vrachtwagen liep daarbij schade op en van de fiets bleef weinig over. Een medewerker van Rijkswaterstaat ruimde de resten van de fiets op, zodat het geen gevaar meer voor het verkeer opleverde. Politieagenten probeerden nog de auto te achterhalen waar de fiets waarschijnlijk van afgevallen was. Dat bleef echter zonder resultaat. Ook navraag bij de meldkamer leverde niets op, er was ook geen telefoontje geweest van een automobilist die dacht een fiets verloren te zijn op de snelweg.

Voorburger mishandelt echtgenote
Voorburg Een 26-jarige Voorburger mishandelde op maandag 27 juli omstreeks 20.45 uur zijn 21-jarige echtgenote. De vrouw vluchtte met haar kind het huis uit en zocht haar toevlucht bij de buren. Politieagenten stuitten bij de aanhouding van de Voorburger op veel verzet. Hij schopte en spuugde politieagenten en deed er alles aan om uit handen van de politie te blijven. De man werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld. De politie maakte voor de mishandeling en het verzet proces-verbaal tegen de Voorburger op. De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Agenten behoeden Wassenaarder voor diefstal uit auto Wassenaar Surveillerende agenten zagen maandag 27 juli om 17.00 uur dat bij een geparkeerde auto op het parkeerterrein aan het Kloosterland een raampje openstond, terwijl er waardevolle spullen in de auto lagen. Zij zagen niemand in de omgeving van de auto en ook op het woonadres van de eigenaar was niemand thuis. Zij namen de waardevolle spullen uit de auto (waaronder een navigatiesysteem en het frontje van de autoradio) mee naar het politiebureau en lieten een briefje in de auto achter. Om 22.00 uur meldde de eigenaar zich op het bureau om zijn spullen op te halen. Hij kreeg het advies de volgende keer alerter te zijn op hoe hij zijn auto achterlaat.

Jongens vernielen fietsen
Naaldwijk Twee jongens vernielden dinsdag 28 juli om 02.10 uur bij het busplatform aan de Verdilaan fietsen en een reclamebord. Surveillerende agenten waren binnen een minuut na de melding aanwezig. Toen de jongens de agenten in het oog kregen, gingen ze er gelijk vandoor. Na een korte achtervolging te voet hielden de agenten de jongens, een 16-jarige Naaldwijker en een 17-jarige jongen uit s-Gravenzande, aan. Op het politiebureau kregen zij een proces-verbaal en werden hun ouders op de hoogte gesteld.

Vrouw gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 25 jarige vrouw raakte maandag 27 juli omstreeks 15.30 uur gewond bij een aanrijding op de Willem Dreeslaan. De vrouw reed met haar scooter op een rotonde en werd aangereden door de bestuurder van een bestelbus. Deze verleende bij het verlaten van de rotonde geen voorrang aan de scooterrijder. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en raakte gewond. Zij is naar het Lange Land ziekenhuis vervoerd.