Senternovem

28-07-2009 | SBIR starter Alert Solutions op nummer 5 in MKB innovatie top 100

Alert Solutions werkt sinds 2007 binnen het SBIR programma in opdracht van Rijkswaterstaat aan de ontwikkeling van innovatieve meetsystemen (GeoBeads) voor het monitoren van waterkeringen.

De GeoBeads kunnen ook gebruikt worden voor andere infrastructurele constructies, zoals wegen en bouwputten. Met hun GeoBeads scoorde Alert Solutions volgens de jury goed op de criteria originaliteit, impact van het idee en omzetpotentie. De jury bestond uit kamerlid Charlie Aptroot, Bart Stomphorst (investeerder en medeoprichter van Sandd), Joris Craandijk (bedenker van de Beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur van Bizz).

De MKB Innovatie Top 100 is een gezamenlijk initiatief van Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, het ondernemersmagazine Bizz en het Octrooicentrum Nederland. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. De MKB Innovatie Top 100 is bedoeld als stimulans om te innoveren. Deze ranglijst is een etalage van ondernemingen die de smaak van innoveren te pakken hebben. De MKB Innovatie Top 100 is een begrip geworden: een erelijst van MKB bedrijven die innoveren, maar ook een spetterend evenement voor en met ondernemers.

Andere nieuwsberichten over Alert Solutions:

* Syntens

* FEM Business & Finance

* Delft.nl