ISSO

Energiebeleid woningbouw- corporaties

Training: Energiebeleid voor woningbouwcorporaties

Op basis van Vabi Vastgoed Software

ISSO organiseert, in samenwerking met Vabi vastgoed, de training Energiebeleid voor woningbouwcorporaties.
Het komende decennium staat in het teken van de energetische inhaalslag van de bestaande sociale huursector. Onvermijdelijk, om veel redenen. Door de gestegen energietarieven maakt de energienota een steeds groter deel uit van de totale woonlasten. Ongewenst gezien de doelgroep. Een energiezuinige woning is vaak ook een comfortabele woning. Ook draagt energetische kwaliteit meer en meer bij aan vastgoedwaarde. Daarom werken corporaties hard aan hun energiebeleid. Allerlei vragen spelen hierbij:

- Beleidsterreinen op energiegebied?

- Haalbare en zinvolle doelen?

- Kosten en baten voor milieu, woonlasten en vastgoed?
- Van belanghouder naar partner?

- Soepele implementatie samen met enthousiaste huurders?

Inhoud training
De training verschaft de relevante basiskennis om een gedegen energiebeleidsplan op te stellen. De training is gebaseerd op Vabi Vastgoed software. De training bestaat uit 2 dagen theorie afgewisseld met praktijk. De training wordt afgesloten met een terugkomochtend. Deelnemers hebben optimaal rendement van hun inspanning. Want met de opgedane kennis, vaardigheden, Vabi Vastgoed software én de uitgebreide reader stellen zij na afloop als afsluiting een energiebeleidsplan voor hun eigen woningcorporatie op. Dit energiebeleidsplan wordt tijdens de terugkomochtend besproken. Bij een positief resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat.

Kleine groepen krijgen alle ruimte om in te gaan op de actuele eigen situatie. De docenten putten daarbij uit hun jarenlange praktijkervaring met opstelling en implementatie van energiebeleidsplannen bij woningcorporaties. Naast kennis is er veel aandacht voor het kweken van vaardigheden. Zo zijn er concrete oefeningen met analyses van scenarios in de module Energie & CO2-beleid.

Leerdoelen

- Interpretatie van cijfers uit Vabi Vastgoed software en energiebeleidscenarios;

- Zelfstandig energiebeleid opstellen;

- Beleidsnotitie opstellen en verdedigen voor directie.

Voor wie

- beleidsmedewerkers van woningbouwcorporaties;
- medewerkers van de afdeling vastgoed.

Uw investering
De deelnameprijs voor de twee trainingdagen en de terugkomochtend bedraagt 1850,- (ex. BTW) per persoon. De deelnameprijs is inclusief gebruik van een laptop tijdens de training, de reader en een lunch tijdens de trainingdagen.

Locaties en data
De trainingen vinden plaats bij ISSO te Rotterdam (naast NS station). De eerste twee trainingdagen zijn van 9.30 16.00 uur. De terugkomdag is van 9.30 12.30. De voorlopig geplande data treft u aan op het aanmeldformulier.

Aanmelden
Via het aanmeldformulier kunt u zich aanmelden. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen ontvangt u een bevestiging, factuur en routebeschrijving.

De organisatie is in handen van FILOSOOF bv
ISSO