Gemeente Rotterdam

De deuren naar het grootste speelplein zijn tien dagen geopend!

Wethouder Lamers heeft maandagochtend 20 juli om 10.00 uur Jeugdvakantieland geopend. Tien dagen lang, van 20 t/m 31 juli (excl. het weekend) kunnen kinderen naar hartenlust spelen op het grootste speelplein in Ahoy Rotterdam.

De wethouder telde af met de wachtende kinderen voor de deuren. Na de verlossende 'één' gingen de deuren open en stormden de kinderen door een ballonnenzee naar binnen, naar de activiteiten. De opening werd verricht met de vier kinderen die dit jaar het gezicht waren van de communicatiecampagne van Jeugdvakantieland. Als dank ontvingen zij uit handen van Peter van Veen, algemeen directeur Sport en Recreatie, een cadeau.

Knutselen, duiken, fietsen
Jeugdvakantieland biedt een breed aanbod aan activiteiten, een mix van sport, spel, fun en educatie verspreid over vijf hallen. Van knutselen tot voetballen, van fietsen tot duiken en van goochelen tot survivallen. Ook aan de ouders is gedacht in de Rotterdampas Parentsplace.

Bijzonder dit jaar is de aanwezigheid van de Grand Depart in Jeugdvakantieland. Hal 3 staat in het teken van fietsen. Rotterdam is namelijk van 1 tot en met 4 juli 2010 de trotse gastheer van de start van hét grootste en meest spectaculaire wielerevenement ter wereld: de Tour de France. Op Jeugdvakantieland kunnen de kinderen de tijdrit van Rotterdam zelf rijden via een virtueel parcours, er worden fietsclinics gegeven en in samenwerking met Woonstad kunnen kinderen hun eigen huisjes bouwen en inrichten rond de fietstuin.

Rotterdampas
De gemeente Rotterdam vindt dat een bezoek aan Jeugdvakantieland voor iedereen betaalbaar moet zijn. De toegangsprijs voor kinderen is 5,- per dag, voor ouders en begeleiders (vanaf 18 jaar) is dit 1,- per dag. Houders van de Rotterdampas betalen 1,- per dag. Met de coupon van het Rotterdams Jeugdvakantiepaspoort betaal je als kind 4,-

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa's van Jeugdvakantieland in Ahoy en in de Rotterdampaswinkel (Hoogstraat 110).

Bron: Bestuursdienst, 28-07-2009