Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 juli 2009

Gewaarschuwd man telt voor...

Almelo

De politie moest dinsdag 28 juli verschillende keren uitrukken naar de Zwanebloemstraat in Almelo vanwege geluidsoverlast. De eerste keer, rond 01.30 uur, bleef het bij een surveillance. Bij het tweede bezoek stond de muziek wat harder en vond de bewoner, een 56-jarige man, het nodig om luid mee te zingen. Dit tot ongenoegen van de buren die de overlast behoorlijk hinderlijk vonden.

De agenten gaven de bewoner een waarschuwing: de volgende keer zou de geluidsapparatuur in beslag worden genomen. Hier werd echter geen gehoor aan gegeven, want ook de derde keer moest de politie ingrijpen. De daad werd bij het woord gevoegd, de apparatuur werd in beslaggenomen. Hiermee was de zaak niet afgedaan. Na enige tijd werd opnieuw geluidsoverlast geconstateerd. Dit keer stond de volumeknop van de televisie op de hoogste stand. Ook dit apparaat werd in beslag genomen. In de woning waren op dat moment, naast de bewoner en een 53-jarige vrouw uit Almelo, ook twee Almelose mannen in de leeftijd van 15 en 21 jaar oud.

In totaal verrichtte de politie drie aanhoudingen. De 53-jarige vrouw werd aangehouden voor nachtrumoer, omdat zij tijdens de inbeslagname begon te schreeuwen richting de agenten. De 21-jarige man werd aangehouden voor belediging van agenten en de 15-jarige jongen voor wederspannigheid en eveneens voor belediging. De bewoner liet het allemaal maar gebeuren. Tegen de drie aangehouden personen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

(2009014770)

Twee jongens aangehouden voor fietsendiefstal Tubbergen

Maandagavond 27 juli rond 22.35 uur kreeg de politie melding van diefstal van twee fietsen in Tubbergen. Eén van de eigenaren, een 15-jarige jongen uit Tubbergen, had beide rijwielen teruggevonden bij een woning aan de Vondelstraat.

De politie bracht een bezoek aan de woning. Hier hielden de agenten twee jongens aan op verdenking van diefstal. Het gaat om een 17-jarige uit Tubbergen en een 15-jarige Almeloër. Beide zijn voor nader onderzoek opgesloten op het politiebureau en worden vandaag gehoord. De ouders zijn in kennis gesteld. (2009014759)

Man negeert winkelverbod
Enschede

Een 53-jarige Enschedeër is maandag 27 juli rond 20.00 uur aangehouden voor huisvredebreuk. Tijdens zijn winkelbezoek aan de Noorderhagen in Enschede merkte het personeel hem op. De man had per 22 juli 2009 een verbod gekregen voor de Irenepromenade wegens belediging, bedreiging en mishandeling van winkelpersoneel en -bezoekers. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009014720)

Man rijdt zonder geldig rijbewijs Enschede

Op maandag 27 juli rond 18.20 uur gaven surveillerende politieagenten een motorrijder een stopteken op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Hij bleek zonder geldig rijbewijs de motor te besturen en was onder invloed van alcohol. Daarom hebben de agenten de motorrijder, een 48-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, meegenomen naar het bureau. Hier werd een ademanalyse afgenomen. Deze wees 0,7 promille uit. De man krijgt proces-verbaal. (2009014706)
Twee winkeldieven op heterdaad betrapt

Hengelo
Maandagavond 27 juli rond 19.30 uur bezocht een 44-jarige Almeloër een winkel aan Het Plein in Hengelo. Het personeel zag hoe de man een product (een harde schijf in verpakking) achter zijn trui verstopte en hiermee de kassa passeerde zonder te betalen. Hij werd staande gehouden en overgedragen aan de toegesnelde politieagenten. De Almeloër werd aangehouden voor winkeldiefstal. Omdat de man een veelpleger is, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (2009014711)

Enschede
Ook in Enschede zag het winkelpersoneel een man snoeprollen tot zich nemen, die hij bij het verlaten van de winkel niet betaalde. Dit gebeurde maandagmiddag 27 juli rond 17.15 uur aan de Van Loenshof in Enschede. De man, een 42-jarige Enschedeër, werd door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. Hij weigerde afstand te doen van de rollen snoep, waarop de agenten de snoep in beslag namen. De Enschedeër is inmiddels weer op vrije voeten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009014693)

tel.: 053-4555588


---- --