Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 28-07-2009

Gestolen kluis gedumpt in Oisterwijk

OISTERWIJK Op een zandweggetje (een zijstraatje van de Rosepdreef) is een gestolen kluis gevonden. Een voorbijgangster zag het gevaarte maandagavond 27 juli in de berm liggen. De kluis had de grootte van een koelkast en was met grof geschut open gebroken. Er moest een takelbedrijf aan te pas komen om de kluis veilig te stellen. De brandkast van het merk Lips woog namelijk circa 500 kilo. Uiteraard was er geen inhoud meer aanwezig. De kluis is door de politie in beslag genomen en voor nader onderzoek veilig gesteld. De herkomst van de kluis is nog niet bekend en wordt nader onderzocht.

Politie arresteert drie diesel dieven

BERKEL-ENSCHOT: In de nacht van maandag 27 juli op dinsdag 28 juli arresteerde de politie drie personen op verdenking van diefstal van brandstof. Het trio (twee mannen en een vrouw) was met een camper op pad om diesel te stelen.

Het drietal werd rond 04.45 uur betrapt op de Generaal Eisenhowerweg. Een getuige zag hen diesel tappen uit een geparkeerde vrachtauto. Dankzij een goede signalementbeschrijving kon de politie de drie verdachten snel inrekenen. In de camper stonden verschillende
jerrycans, gevuld met diesel. De camper is in beslag genomen. De mannelijke verdachten zijn een 27-jarige man uit Bleiswijk en een 30-jarige man uit Maasland. De gearresteerde vrouwelijke verdachte weigert tot op heden om haar identiteit te vertellen. De verdachten zijn alle drie in verzekering gesteld.
In de camper vond de politie ook sporen die duiden op het gebruik van harddrugs.
Een 37-jarige man uit Berkel-Enschot heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal. Uit zijn trekker is circa 100 liter diesel ontvreemd. Hij vond bij zijn truck een portemonnee. Deze beurs blijkt het eigendom te zijn van de 27-jarige verdachte uit Bleiswijk.

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Slingerend rijgedrag en onnodig veel remmen was voor de politie aanleiding om een automobilist te controleren. Dat gebeurde in de nacht van maandag 27 juli op dinsdag 28 juli om 00.30 uur op de Baroniebaan. De 32-jarige man uit Goirle had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 665 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De hoge uitslag was aanleiding om zijn rijbewijs in te vorderen. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uur opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 28-07-2009 12:00 | © Regio Midden en West Brabant |