Ingezonden persbericht


Utrecht, 28 juli 2009

'Een onvergetelijk schouwspel'

Hollandse wolkenluchten
Harry Otten, Reinout van den Born en anderen

Hollandse wolkenluchten
Harry Otten, Reinout van den Born e.a.
Gebonden met stofomslag, 192 pagina's
ISBN 978 90 215 4563 9
Prijs: ¤ 29,95

Misschien baal je af en toe van ons kouwe kikkerlandje, maar toch... voor de mooiste wolkenluchten zit je goed in Holland! En steeds meer mensen krijgen de smaak van het wolkenkijken te pakken. Er zijn zelfs cursussen voor! Dromers, denkers en doeners kunnen nu hun hart én kennis ophalen met Hollandse wolkenluchten.

Witblauwe wolken, torenhoge cumuluswolken, mooie patronen of juist rommelige, dreigende of mysterieuze luchten... van de grootsheid van lucht en licht krijg je nooit genoeg. Harry Otten, weerman van het eerste uur en oprichter van Meteo Consult, en Reinout van de Born, eveneens werkzaam bij Meteo Consult, weten er alles van. Ze delen hun fascinerende wolkenkennis graag met je, vanzelfsprekend in combinatie met schitterende fotografie.

Toch is Hollandse wolkenluchten meer dan mooie plaatjes en interessante feitjes alleen. Veel meer! In dit verrassende en wonderschone boek lees je namelijk ook over wolken in de kunst, de literatuur en de poëzie. Door de eeuwen heen hebben die typische oer-Hollandse wolkenluchten heel wat kunstenaars geïnspireerd. Voor veel mensen vormen ze zelfs een bron van spiritualiteit. Ook dát zie je terug in dit ultieme wolkenboek vol informatie over Hollandse wolken, eigenaardige wolken, kunstwolken, licht-en-de wolken en sprekende wolken.

Of je nu een liefhebber bent van meteorologische wetenswaardigheden of het liefst op je rug in het gras wegdroomt bij spannende wolkenpatronen... je vindt het in Hollandse wolkenluchten.

... De wond'ren werden woord en dreven voort... - MARTINUS NIJHOFF



Ingezonden persbericht