Gemeente Bronckhorst

Steun in de rug voor Bronckhorster ondernemers

Ondernemen is in deze tijd niet niks, toch zijn er nog veel mensen die een bedrijf willen starten en bestaande ondernemers met uitbreidingsplannen. Bij sommige (startende) ondernemers loopt het allemaal even niet zo goed, zij hebben een steuntje in de rug nodig. ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hengelo (Ov) en Enschede en voert voor de meeste gemeenten in Twente en de Achterhoek financiële regelingen voor ondernemers uit, maar het ROZ is er ook voor advies, begeleiding en coaching van ondernemers.

Financiële regelingen
(Startende) ondernemers in Twente en de Achterhoek kunnen sinds 1 januari 2009 een beroep doen op een nieuwe financieringsregeling. Het gaat om nieuwe en bestaande ondernemers die niet in aanmerking kunnen komen voor een normaal bankkrediet, bijvoorbeeld door onvoldoende zekerheden of weinig of geen eigen vermogen. De overheid heeft daarvoor een zogenaamd krediet met borgstelling in het leven geroepen. Dit is een lening van maximaal E 35.000,-. ROZ draagt zorg voor de uitvoering en werkt daarbij nauw samen met de Rabobank en ABN/Amro. Na screening van het plan en de ondernemer als persoon gaat het ministerie van Economische Zaken borg staan. Op grond van deze borg verstrekt de bank het krediet onder de gebruikelijke voorwaarden. Op deze manier kunnen starters die normaal gesproken geen lening kunnen krijgen bij een bank toch aan een startkapitaal komen.

ROZ nu ook in Bronckhorst
Door de toenemende vraag naar begeleiding, advisering en coaching op het gebied van ondernemerschap en de groeiende vraag naar financiële regelingen voor ondernemers, zijn de gemeente Bronckhorst en ROZ een samenwerking aangegaan om ondernemend Bronckhorst te stimuleren. Bronckhorster ondernemers die in (financiële) moeilijkheden zitten of een bedrijf willen starten en daarbij hulp nodig hebben, raden wij aan contact op te nemen met het secretariaat van ROZ, via tel. (074) 245 89 77.

Naast servicepunten in Enschede, Hengelo (Ov), Oldenzaal, Borculo en Winterswijk, is er nu ook een ondernemersadviseur aanwezig in de gemeente Bronckhorst voor vraagstukken op het gebied van ondernemen. Kijk voor meer informatie op www.roztwente.nl.

Hengelo (Gld), 28 juli 2009