Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 28 juli 2009 |

1. Bewoning recreatiewoningen Het is bij het college van Gedeputeerde Staten bekend dat er diverse recreatieparken in Brabant zijn die onrechtmatig worden bewoond. De meeste gemeenten in Brabant hebben aangegeven de recreatieve bestemming op de parken te willen handhaven. Om de onrechtmatige bewoning te beëindigen, is in veel gemeenten besloten over te gaan tot het afgeven van gedoogbeschikkingen. Dat antwoordden Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van de CDA-statenfractie over dit onderwerp.

2. Verzoek vaststellen datum bestuurlijk Taskforce Brabantroute-overleg De voortgang en actuele ontwikkelingen van de externe veiligheid rondom het spoor en Basisnet Spoor moeten besproken worden. Daarom heeft Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant de minister van Verkeer en Waterstaat nogmaals gevraagd de Taskforce Brabantroute in de periode oktober/november 2009 bij elkaar te roepen.

3. Vervolg Brabant Nachtnet De provincie zal het contract met de NS over het Brabants Nachtnet met één jaar verlengen, als zij met alle betrokkenen tot overeenstemming kan komen. Ook is op verzoek van de Statencommissie Economie, Grote Stedenbeleid onderzocht of ook Nijmegen-Helmond-Venlo kunnen aansluiten. Brabant vraagt per brief aan het bestuur van provincie Gelderland, Stadsregio Arnhem-Nijmegen en gemeente Nijmegen of zij bereid zijn mee te betalen in de kosten, want anders staakt Brabant dit onderdeel.

4. Aanvraag bijdrage rijk voor versterking binnenhaveninfrastructuur Tilburg en Oosterhout Met de versterking van de binnenhaveninfrastructuur van Tilburg is een investeringsbedrag van E 7.911.500,- gemoeid. Voor die van Oosterhout is E 1.820.000,- nodig. De uitvoering van beide projecten bevordert de mogelijkheden van goederenvervoer over water en past in de Strategische Visie Goederenvervoer van de provincie. Het college van Gedeputeerde Staten draagt beide projecten voor aan het ministerie van V&W, om in aanmerking te komen voor een bijdrage van 50% cofinanciering. De bedoeling is dat provincie en gemeenten ook bijdragen in de kosten.

5. Ruimtelijke plannen Gedeputeerde staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan gemeente Bergeijk, bedrijfsuitbreiding door middel van overkapping bestaande opslag, Witrijt 6; gemeente Boekel, vestiging van een timmerbedrijf op een VAB-locatie in de dorpsrand van Venhorst, Statenweg 56, Venhorst; gemeente Grave, het realiseren van een wooncomplex, Mgr. Borretweg 15 te Grave; gemeente Maasdonk, oprichten van een leesvarkenstal, berging/loods en mestsilo aan d Nulandse Weerscheut 4 ten name van Fokbedrijf Schimmel VOF; gemeente Mill, verplaatsing van een tankstation met werkplaats en buitenstalling gelegen in de woonwijk aan de Lijsterstraat 14 te Mil; gemeente Moerdijk het uitbreiden van de bestaande varkenshouderij, Boerendijk 27 te Fijnaart; gemeente Rucphen, vier vakantiebungalows aan de Pierestraat te Rucphen; gemeente Someren, ruimte voor ruimtewoningen Ploegstraat ong.; gemeente Steenbergen, Herengoed Kruisland, Steenbergen; gemeente Tilburg, Rondweg Dr. Deelenterrein.