GroenLinks vraagt duidelijkheid over afbreking zwangerschap GroenLinks

28 juli 2009

Vragen van het lid Sap (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inzake het schappen van alle geplande reizen door Women on Waves


1. Wat is uw reactie op de berichtgeving dat Women on Waves besloten heeft alle geplande reizen voor dit jaar af te lassen en de abortusboot niet uit te laten varen ?


2. Wat is uw reactie op de zorgen van Women on Waves dat zij door de wijziging van het Besluit afbreking zwangerschap geen overtijdbehandelingen meer uit mogen voeren?


3. Wat is na de wijziging van het Besluit afbreking zwangerschap de status van de in 2007 door u afgegeven vergunning voor medicamenteuze zwangerschapsafbreking tot 12 weken?


4. Is het waar dat door de onlangs doorgevoerde wijziging van het Besluit afbreking zwangerschap de overtijdbehandeling alleen nog maar kan worden uitgevoerd via een ziekenhuis of een kliniek? Zijn door de wijziging van het Besluit afbreking zwangerschap de bevoegdheden rondom het uitvoeren van de overtijdbehandeling gewijzigd?

http://www.nrc.nl/binnenland/article2310435.ece/Abortusboot_stopt_om_kabinet-Balkenende?service=Print en Women on Waves vreest vervolging - De Volkskrant, maandag 27 juli 2009, pag. 3