Ingezonden persbericht


Micro Focus International plc rondt acquisitie van Borland Software Corporation af

Hoofddorp, 28 juli 2009 - Na het afronden van de laatste formaliteiten in Delaware (VS) heeft Micro Focus International plc (MCRO.L) de acquisitie van Borland Software Corporation afgerond.

Dankzij deze acquisitie en de overname op 1 juni 2009 van de activiteiten van Compuware Corporation op het gebied van applicatietesten en Automated Software Quality (ASQ) heeft Micro Focus nu een leidende positie in de markt voor applicatietesten en geautomatiseerde softwarekwaliteitsdiensten. Deze markt heeft een geschatte omvang van twee miljard dollar per jaar. De overgenomen activiteiten sluiten nauw aan op de kernactiviteiten van Micro Focus, dat zich richt op applicatiebeheer en -modernisering. De integratie van de Compuware-activiteiten verloopt voorspoedig. Micro Focus heeft het voornemen om Borland de komende maanden ook snel in de groep te integreren.

De stap van Micro Focus in de richting van de applicatietest- en kwaliteitsmarkt past binnen de strategie om de positie in verwante marktsegmenten te verbeteren. Micro Focus wil zo zijn markt vergroten, de klantpropositie versterken en nieuwe, duurzame organische groei realiseren door een breder portfolio.

Micro Focus zal naar verwachting op 12 augustus 2009 de resultaten van het eerste kwartaal bekendmaken, evenals de vooruitzichten van de groep.

Stephen Kelly, CEO van Micro Focus:
"Het afronden van de overname van Borland biedt Micro Focus aanmerkelijk meer schaalgrootte in de groeiende markt voor applicatietesten en kwaliteitscontrole. De activiteiten van Borland en Compuware zijn sterk aanvullend, zowel op elkaar als op de applicatiemanagement- en moderniseringsactiviteiten van Micro Focus. Wij boeken goede vorderingen met de integratie van de applicatietest- en kwaliteitsactiviteiten van Compuware."

# # #

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.

Over Borland
Borland (Nasdaq: BORL), opgericht in 1983, is leverancier van Open Application Lifecycle Management-oplossingen (ALM). Deze zijn geschikt voor de processen, tools en platforms van klanten en bieden de flexibiliteit om het softwareleveringsproces te beheren, te monitoren en te verbeteren. Voor meer informatie: www.borland.com.

Over Compuware
Compuware, opgericht in 1973, biedt software, experts en best practices voor een goede applicatiewerking en bedrijfswaarde. De unieke Compuware-aanpak, Business Service Delivery genoemd, helpt CIO's van vooraanstaande bedrijven, waaronder 46 van de 50 grootste Fortune® 500-bedrijven, bij het optimaliseren van end-to-end applicatieprestaties. Voor meer informatie: www.compuware.com.



Ingezonden persbericht