Ingezonden persbericht


Rijswijk, 28 juli 2009

Toto business partner van sc Heerenveen

Vandaag hebben Toto en sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion een overeenkomst getekend, waarmee Toto voor het voetbalseizoen 2009/2010 officieel business partner wordt van sc Heerenveen. De overeenkomst is voor één jaar met de intentie deze te verlengen met nog twee voetbalseizoenen. Naast Feyenoord is sc Heerenveen de tweede eredivisieclub die gesponsord zal worden door Toto.

Harrie Linders, algemeen directeur van De Lotto, over de samenwerking: "We zijn zeer verheugd dat sc Heerenveen na Feyenoord de tweede club uit de eredivisie is die voor het nieuwe voetbalseizoen 2009/2010 met Toto een overeenkomst sluit. Wij zijn op het moment ook aan het onderhandelen met andere clubs om ervoor te zorgen dat Toto weer terugkomt waar hij hoort: bij de voetbalclubs!"

Directeur Commerciële Zaken van sc Heerenveen de heer Jan van Erve zegt: "sc Heerenveen heeft een grote supportersschare met echte voetballiefhebbers. Met het sponsorschap van Toto hebben wij een partner waarmee we nog meer betrokkenheid en beleving aan ons product voetbal kunnen geven."

Met deze sponsorovereenkomst zal Toto gedurende het hele voetbalseizoen 2009/2010 zichtbaar zijn via de diverse mediakanalen van sc Heerenveen. Het logo van Toto zal terug te vinden zijn op de boarding langs het veld, de website, digitale nieuwsbrief en op alle andere huisstijldragers van sc Heerenveen.

De overeenkomst houdt verder in dat elke supporter van sc Heerenveen die Toto speelt direct een bijdrage levert aan zijn eigen club. Een deel van de Toto-omzet die de supporter van sc Heerenveen genereert vloeit direct terug in de clubkas van sc Heerenveen.

Over Toto
Toto is een product van De Lotto. De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting ruim 500 miljoen euro afgedragen.

Over sc Heerenveen
sc Heerenveen behoort tot een van de meest vooraanstaande en succesvolle clubs in Nederland. In imagopolls (de zogeheten CPM-ranking) eindigt de club steevast bovenaan. sc Heerenveen heeft het beste imago van eredivisieclubs en in de rubrieken 'Fascinatie' en 'Aantrekkelijkheid' is sc Heerenveen eveneens de nummer één. Al jaren wordt sc Heerenveen vereenzelvigd met kwaliteit in organisatie, management en in opleiding. Het consistente beleid op alle terreinen heeft zijn vruchten afgeworpen. Het absolute sportieve hoogtepunt tot nu toe is het winnen van de KNVB beker in 2009. Een 67-jarige vrouw uit Den Haag heeft afgelopen weekend de Toto-13 Jackpot van 18.000 euro gewonnen. De winnares voorspelde als enige alle 13 wedstrijden uit de Ierse en Scandinavische competities goed.