NEN


NTA 8007 'Brandgedrag versieringsmaterialen' wordt norm

dinsdag 28 juli 2009, 15:44

In de Bouwverordening worden geen specifieke eisen gesteld aan versieringsmaterialen. Daarom is de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8007 'Brandgedrag van
versieringsmaterialen' ontwikkeld. Op verzoek van VROM wordt deze herzien en omgezet naar een norm. NEN is op zoek naar organisaties die aan dit normalisatieproces willen deelnemen.

De NTA geldt voor alle niet-woongebouwen en is zo veel mogelijk gebaseerd op bestaande internationale testmethodieken. Er worden drie klassen van versieringsmaterialen omschreven die leveranciers zichtbaar kunnen maken op hun producten. Daarnaast wordt aangegeven voor welke ruimten en bij welk gebruik het versieringsmateriaal toepasbaar is. Alleen in gebouwen met een hoge bezettingsgraad (discotheken, bar/dancings) en in vluchtroutes gelden de zwaarste eisen.

Opname in Gebruiksbesluit
Door het omzetten van de NTA naar een norm, kan hij in het Gebruiksbesluit worden opgenomen.Taken en verantwoordelijkheden worden helder vastgelegd en afspraken worden op een eenduidige manier gemaakt. Tevens is aandacht voor de herkenbaarheid in de markt, maar voornamelijk richting eindgebruiker essentieel.

Meer informatie en deelname
NEN informeert de Nederlandse markt en onderzoekt de behoefte onder belanghebbende partijen om actief deel te nemen aan dit project. Bij voldoende belangstelling organiseert NEN in het najaar van 2009 een informatie¬bijeenkomst over dit onderwerp. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Merel Ahles, afdeling Consumentenzaken, (015)
2 690 390, merel.ahles@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NTA 8007:2007 nl (Norm) NTA 8007:toelichting:2007 nl (Norm)