Deze maand in het LHV-tijdschrift Huisarts in Praktijk

28/07/2009 17:11

Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)

Met een goed gevoel stoppen

Deze week verschijnt het nieuwe nummer van Huisarts in Praktijk, het maandblad van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). In de coverstory aandacht voor huisartsen die tegen de pensioengerechtigde leeftijd lopen. Zij willen de laatste jaren van hun loopbaan zo interessant en leuk mogelijk houden. Ook willen ze er alles aan doen om na hun pensioen niet in het gevreesde zwarte gat te vallen. "Je moet niet bij voorbaat al krampachtig alle dagen van de week gaan vullen met activiteiten. Er komt vanzelf iets op je pad wat bij je past."

Verder in het gecombineerde augustus/septembernummer onder andere aandacht voor de volgende onderwerpen:


- In de rubriek 'Spreekuur met' dit keer huisarts Rik Maters, die een praktijk heeft op Ameland. In de zomer vertienvoudigt de populatie op het eiland en de afstand tot specialisten en ziekenhuizen is groot. Dit maakt de Amelandse huisarts creatief en innovatief.


- In het tweede deel van de serie 'Ethische dilemma's' aandacht voor euthanasie. De richtlijn van de KNMG speelt bij euthanasie een belangrijke rol. Toch zijn er nog steeds grijze gebieden.


- Een praktijk uit het noorden van het land en een uit het zuiden zijn allebei met ketenzorg voor COPD en astma begonnen. Belangrijk daarbij is de communicatie met de tweede lijn.


- Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: hygiëne in de huisartsenpraktijk is van levensbelang, vooral voor hoogrisicopatiënten. Huisarts in Praktijk zet de belangrijkste aandachtspunten nog een keer op een rij. Alles over persoonlijke hygiëne, desinfectie, sterilisatieapparatuur en cryotechniek.


- Naar aanleiding van de KNMG-campagne Artsen van Nu geven deze maand drie huisartsen in de rubriek Meningen hun visie op het begrip deskundigheid. "Deskundigheid als arts kent grenzen."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.lhv.nl