Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oproep snelle aanpak Bennebroekerweg

PvdA-statenfractie wil meer investeringen bereikbaarheid Haarlemmermeer

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland moeten volgens de PvdA-statenfractie een hogere prioriteit toekennen aan infrastructurele projecten in de Haarlemmermeer om de geplande duizenden nieuwe woningen in het westelijke deel van de gemeente mogelijk te maken.

Deze oproep aan GS werd onlangs tijdens een provinciale staten-vergadering door PvdA-statenlid Gohdar Massom gedaan.

De provincie Noord-Holland investeert in de komende jaren 160 miljoen euro in wegen-projecten en nog eens 140 miljoen euro in nieuwe openbaarvervoer-projecten.

Massom wil dat een deel van het investeringsbedrag naar verbetering van de bereikbaarheid van Zuid-Kennemerland gaat "de bereikbaarheid van de Haarlemmermeer staat al jaren onder druk. In de Westflank van de Haarlemmermeer zijn tussen 10000 en 20000 woningen gepland. Om de woningbouw te realiseren is het noodzakelijk de Nieuwe Bennebroekerweg uit te bereiden en door te trekken vanaf de N205 naar de provincialeweg N206".

Met de aanpak van de Nieuwe Bennebroekerweg worden drie regionale knelpunten opgelost; namelijk de enorme verkeersstroom van noord naar zuid via de dorpskernen Santpoort, Bloemendaal, Aerdenhout en Vogelenzang en de verkeersstroom van oost naar west door de dorpskern Bennebroek naar de bruggen over de Leidsevaart en de Ringvaart. Bovendien draagt zo een investering aan betere bereikbaarheid van de kust.

Daarnaast pleit de PvdA voor de aanleg van een hoogwaardig openbaarvervoersverbinding HOV naar het woningbouwgebied in de Westflank van de Haarlemmermeer.