Provincie Noord-Holland

Winnaar ontwerpwedstrijd De Verbinding bekend

28-7-2009

Een nieuwe verbinding voor voetgangers en fietsers op de Westfriese Omringdijk. Hiervoor hebben Rein Hofstra en Ben de Croock een ontwerp gemaakt en daarmee de ontwerpprijsvraag De Verbinding gewonnen.

Ten noordwesten van Schagen (tussen Schagen en Schagerbrug) is de Westfriese Omringdijk doorbroken. Om ontwerpideeën te krijgen voor een nieuwe verbinding heeft Kunst en Cultuur Noord-Holland in opdracht van de provincie Noord-Holland en de gemeente Schagen een ontwerpprijsvraag georganiseerd. De inzendingen van beeldend kunstenaars, ontwerpers, architecten en liefhebbers tonen aan dat het eeuwenoude monument springlevend is.

De vakjury koos unaniem voor de inzending van Ben de Croock. Zij vonden De Croocks Floris V brug het meest zorgvuldig uitgevoerde voorstel dat de verbinding in beeld brengt. Hierbij heeft hij rekening gehouden met het specifieke karakter van de dijk en de omgeving. Het ontwerp van de boogbrug van Rein Hofstra werd als beste ontwerp tussen de ontwerpen van de andere professionele inzenders gekozen.

Kijk ook op: www.westfrieseomringdijk.nl