Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Meesterlijk: Nederlands Theater op de Edinburgh Fringe (7 - 31 augustus)

Op het wereldberoemde Fringe theaterfestival in Edinburgh, dat loopt van 7 to 31 augustus zal dit jaar een Nederlandse act gedurende het hele festival optreden. Elke avond zal de Utrechtse theatergroep Ponies vanaf middernacht een Engelstalige productie van hun voorstelling Scala uitvoeren. Ponies is gekozen uit verschillende inzendingen uit het hele land om met steun van de Nederlandse Ambassade te Londen het nieuwste uit het Nederlandse theaterlandschap te vertegenwoordigen op het grootste theaterfestival ter wereld.

Ponies, gevormd in 2005, maken deel uit van een spannende stroming van innovatieve theatermakers die de laatste jaren uit Utrecht komt. Ponies is zowel gefascineerd door theater als muziek en probeert een visueel en geëngageerd theaterstuk to presenteren dat evenveel vragen oproept als het beantwoordt. Scala is de zesde show van Ponies, werd in januari 2009 gecreëerd en is al in enkele steden in Nederland uitgevoerd.

Het Edinburgh Fringe Festival is het grootste kunstfestival ter wereld, met honderden optredende groepen op grote en kleine podia over de hele stad.

Scala zal worden opgevoerd op in Green Room Venues als onderdeel van het nieuwe Five Pound Fringe, waarmee het festival het publiek een risico probeert te laten nemen door de toegang tot alle voorstellingen maar vijf pond te laten bedragen.

Daphne Thissen, Cultureel Attaché van de Nederlandse ambassade zei dat "het niveau van de inzendingen voor Meesterlijk zeer hoog was waardoor een keuze ook erg moeilijk bleek. De jury vond uiteindelijk dat Ponies een spannende stroming uit het Nederlandse theater vertegenwoordigt. Als een opkomende theatergroep met een boeiende kijk op theatermaken leek het ons een uitstekende keuze voor het Edinburgh Fringe."

Paulien Dankers, Manager van Theatergroep Ponies zei: "We zijn ongelofelijk blij om gekozen te worden en hebben ontzettend veel zin om naar Edinburgh te komen en deel te nemen aan het Fringe Festival."



Ingezonden persbericht