Sony Professional levert zes F35 camera's aan VER


BADHOEVEDORP, 20090729 -- Video Equipment Rentals (VER) heeft zes F35 camera's aangeschaft bij Sony Professional. Het verhuurbedrijf zal deze camera's op korte termijn inzetten voor internationale filmproducties.

Samuel Cretiaux, manager Europa VER: "We werken al heel lang met Sony samen en ons aanbod bestaat voor een groot gedeelte uit Sony-apparatuur. Met de aankoop van de F35 camera's bieden wij onze klanten de meest actuele en technisch vooruitstrevende optie om mee op te nemen. Wat ons betreft is de F35 de toekomst van digitale cinema. Het is momenteel de allerbeste camera die er te krijgen is vanwege het feit dat de gebruiker de kwaliteit van film nu ook in HD beschikbaar heeft." Een ander voordeel van de camera is volgens Cretiaux het feit dat alle lenzen die worden gebruikt in de filmindustrie op de F35 passen.

De aankoop reflecteert de visie van VER die trots is op het bieden van nieuwe en hoogwaardige apparatuur voor productiebehoeften van AV-professionals. Hun voorraad wordt continu geüpdatet zodat klanten weten dat ze kunnen kiezen uit de beste opties die op dat moment beschikbaar zijn.

Over de F35
Al vanaf de introductie in het najaar van 2008 heeft Sony's F35 CineAlta camera de AV-industrie veroverd. Met een Super 35mm formaat CCD sensor, levert de camera 4:4:4 beeldkwaliteit, variabele film rates tot 50 frames-per-seconde en buitengewoon dynamisch bereik en diepte. Filmmakers over de hele wereld hebben al ervaren dat de camera een zeer geschikt digitaal alternatief is voor 35mm film. Daarnaast heeft de F35 een praktisch ontwerp waardoor het makkelijk is om mee te werken. Dankzij de mogelijkheid om direct op HDCAM SR tape op te nemen met een SRW-1 recorder, biedt de F35 alle voordelen van tape. Er zijn dus geen kosten voor het verwerken voor de film en er is ook geen ingewikkelde download procedure aan verbonden die andere digitale camera's wel kenmerken.

De camera is ontworpen in nauw overleg en samenwerking met vooraanstaande filmmakers en AV verhuurbedrijven in Europa, Japan en Hollywood. Het eindresultaat is een camera voor filmmakers die zoeken naar de kwaliteit van een 35mm beeld gecombineerd met de voordelen van digitale acquisitie.

Sony Professional





Ingezonden persbericht