Gemeente Teylingen

Teylingen vergadert over Herenstaete

27 juli 2009

De raad van Teylingen wil informatie van het college naar aanleiding van onrust over de annulering van de verhuizing van een deel van de voormalige bewoners van de Agnes naar Herenstaete. Het college heeft de raad zowel vorige week als deze week geïnformeerd over zijn standpunt. Het college heeft de drie betrokken partijen te weten, ActiVite, Timpaan en STEK, bij elkaar geroepen om te praten over het oplossen van de ontstane situatie. Daarbij heeft ook Woonstichting Vooruitgang zich gemeld om mee te denken over oplossingsrichtingen. De gemeenteraad wil graag geïnformeerd worden en houdt daarom een extra raadsvergadering op woensdag 29 juli om 20.00 uur.

Van verschillende kanten verneemt de gemeente de onrust over de omstandigheden waarin de voormalige bewoners van de Agnes zich nu bevinden. En ook dat de onrust zeer begrijpelijk toeneemt. Hoewel de gemeente formeel geen positie heeft, vindt zij moreel dat zij wel degelijk de plicht en de mogelijkheid heeft om te handelen. Dat zal zij dan ook doen.

Het college is van mening dat ActiVite als rechtsopvolger van de LAS niet zomaar zijn handen kan aftrekken van de plannen die door de LAS destijds voor de Agnesbewoners zijn ontwikkeld. Ook wil het college in gesprek komen met de betrokken ouderen of hun woordvoerders.

De leden van de gemeenteraad zijn zeer betrokken bij de voormalige bewoners van de Agnes en hebben daarom een extra raadsvergadering ingelast aanstaande woensdag om 20.00 uur. Tijdens deze vergadering is het, net als altijd, mogelijk gebruik te maken van het spreekrecht. Een ieder die in wil spreken, kan dat deze avond doen. Voor meer informatie en voor het aanmelden voor spreekrecht kan men terecht bij de griffie van Teylingen, telefoon 0252-783 300 of via e-mail gemeenteraad@teylingen.nl.