Gemeente Roermond

Afsluiting straten wegens Sjómmelmert en Zwartbroekpleinfeesten

Op woensdag 29 en donderdag 30 juli aanstaande vinden de Sjómmelmert en de Zwartbroekpleinfeesten plaats. De Markt, Marktstraat en Luifelstraat zijn dan niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Ook kan er geen verkeer vanuit de Schuitenberg het Zwartbroekplein oprijden. Dit verkeer wordt omgeleid via de Mariagardestraat. Hiervoor wordt de rijrichting in de Mariagardestraat omgedraaid. Op deze dagen wordt de knip in de Swalmerstraat opengezet, zodat de weggebruiker via de Kraanpoort en de Swalmerstraat zijn weg kan vervolgen.

Roerkade
Op beide dagen wordt de Roerkade tussen 18.00 en 01.00 afgesloten voor verkeer in zuidelijke richting. Het verkeer wordt omgeleid via de Wilhelminasingel. Verkeer in noordelijke richting blijft wel mogelijk.

Afgesloten straten
Het verkeer dient daarnaast op beide dagen rekening te houden met afgesloten straten. Zo zijn de Bakkerstraat, Luifelstraat, Markt, Marktstraat, Minderbroedersstraat, Molenstraat, Neerstraat, Paredisstraat, P. Vogelsstraat, Schuitenberg, en Zwartbroekstraat op beide dagen niet toegankelijk voor het verkeer.

Parkeren auto
Bezoekers die met de auto komen kunnen voor meer informatie over parkeermogelijkheden kijken op www.gemeente.roermond.nl. De parkeerfolder is ook gratis af te halen bij de balie van de Stadswinkel in het stadhuis. Bewoners met een parkeervergunning voor het gebied Centrum kunnen op deze dagen ook parkeren in het gebied Buitenring (bijvoorbeeld Minderbroederssingel, Akcros, ECI of Voorstad).

Parkeren fiets
Naast de gratis overdekte stallingen onder het Kloosterwandplein en in de Neerstraat wordt ook weer de mobiele fietsenstalling in de Kruisherenstraat opgebouwd. Die laatste is tegen betaling van 1,- toegankelijk. Alle stallingen zijn op beide dagen tot 22.00 uur geopend.
Eerste publicatiedatum: 27-07-2009 Bijgewerkt: 28-07-2009