Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 29-07-2009

Vernieling

UTRECHT- Op 28 juli zijn meerdere autos vernield.

In de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.00 uur kreeg de politie een melding van vernieling van een auto aan de Hondsrug. De personenauto van een 36-jarige man uit Utrecht was voor de vierde maal vernield. Op de Furkabaan waren nog vijf personenautos vernield, hiervan waren de banden lek gestoken. De Utrechtenaar heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aan getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Heling

UTRECHT- Op 28 juli zijn twee personen aangehouden voor heling.

Op dinsdagochtend rond 11.50 uur zagen agenten tijdens een surveillance op de Amsterdamsestraatweg een jongen fietsen op een fiets zonder slot. Na controle bleek dat de fiets gestolen was. De 17-jarige jongen uit Utrecht is aangehouden voor heling.

Later op de middag was het weer raak. Rond 16.15 uur zagen agenten op de Stroomrugbaan nog een man fietsen op een fiets zonder origineel slot. Ook hier controleerden de agenten de fiets, waaruit bleek dat de fiets gestolen was. Deze 41-jarige man uit Utrecht is aangehouden voor heling.

Drugs, geld, gestolen goederen en wapen aangetroffen UTRECHT Dinsdagmorgen 28 juli heeft de politie in een woning aan de Amsterdamsestraatweg een man en een vrouw aangehouden op verdenking van heling, het overtreden van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie.

Omstreeks 05.00 uur stelde de politie een onderzoek in de woning van een 33-jarige man uit Utrecht in. De man was al eerder bij de politie in beeld gekomen en het vermoeden bestond dat hij zich schuldig zou maken aan de handel in drugs. Agenten startten een onderzoek en dat leidde dinsdagmorgen tot zijn aanhouding. In de woning van de man troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid contant geld aan en goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Een aanwezige vrouw, een 24-jarige die als ongewenst vreemdeling te boek staat, is eveneens aangehouden. In een ander pand aan de Amsterdamsestraatweg, dat aan de verdachte gelinkt kan worden, vond de politie harddrugs en een vuurwapen.

De goederen, drugs, geld en het vuurwapen zijn in beslag genomen. De man en vrouw zijn in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek.