Gemeente Bernheze

Collegebesluiten 21 juli 2009

Bomenbeleidsplan
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een bomenbeleidsplan vast te stellen. Dit beleidsplan waarborgt een hoogwaardig bomenbestand dat een duurzame bijdrage levert aan de ruimtelijke kwaliteit en het groene imago van de gemeente Bernheze. Het beleidsplan wordt ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.

Meierijsche Museumboerderij
Het college van burgemeester en wethouders zal de gemeenteraad verzoeken een eenmalige investeringssubsidie van EUR 50.000,- toe te kennen aan de Stichting Meierijsche Museumboerderij voor de bouw van een karschob, een oorspronkelijk bakhuis. De karschob zal dienst doen als educatieve ruimte, bakhuis, berging en werkruimte voor vrijwilligers en zal in de stijl van de museumboerderij worden gebouwd.

Inzameling plastic
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in september 2009 te starten met de inzameling van plastic verpakkingsafval. Eind augustus 2009 zal elk huishouden een uitgebreid informatiepakket over de inzameling ontvangen.

Tijdelijke maatregelen Hoogstraat
Het college van burgemeester en wethouders heeft het schetsontwerp voor de herinrichting van het gedeelte van de Hoogstraat gelegen tussen de Schoonstraat en Mozartlaan vastgesteld als definitief ontwerp. Het ontwerp is in samenspraak gemaakt met de bewoners van de Hoogstraat en is de basis voor de herinrichting.

Huur kantine sporthal de Overbeek
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de huurprijs voor de verhuur van de kantine van sporthal de Overbeek aan VC Tornado vast te stellen op EUR 3.500,- per jaar excl. BTW. De huur van de sportkantines in 't Vijfeiken en de Zaert wordt later dit jaar heroverwogen.

Educatie webmiddelen 2009
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de productovereenkomst Educatie webmiddelen. Op 1 januari 2009 is de Wet Participatiebudget in werking getreden. Een van de onderdelen van het participatiebudget betreft de volwasseneneducatie. Eind 2006 is een raamovereenkomst gesloten tussen het intergemeentelijk samenwerkingsverband Onderwijs en Educatie Brabant Noordoost en ROC de Leijgraaf voor de invulling van dit gedeelte.
De productovereenkomst is een uitwerking van de raamovereenkomst. Hierin is vastgelegd hoe de rijksbijdrage voor educatieve activiteiten voor 2009 over de diverse doelgroepen (laaggeletterden, VAVO en NT2) wordt verdeeld.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35