Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - jongeman op minibike | |

De politie heeft dinsdag 28 juli een 18-jarige Apeldoorner bekeurd omdat hij met een onverzekerende minibike en zonder helm op de Terrassen in zijn woonplaats reed.


De jongeman werd op de gemotoriseerde minibike aangetroffen en staande gehouden. Een motoragent heeft hem vooral op de risico's gewezen om op een dergelijke manier, zonder helm en zonder verzekering op de openbare weg te rijden. Minibikes worden in principe alleen op circuits gebruikt en na een korte rage van enkele jaren geleden worden ze gelukkig steeds minder op de openbare weg aangetroffen.

|     |Apeldoorn - politie onderzoekt vernieling ruit            |

Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 29 juli twee Apeldoorners aangehouden in verband met vernieling van een ruit van een haarstudio aan de Arnhemseweg in Apeldoorn.


De politie kreeg rond 03.40 uur een melding van de vernieling van een ruit. Een man en een vrouw zouden lachend zijn weggelopen en werden door agenten in de buurt aangetroffen. De man, een 35-jarige Apeldoorner, begon vrijwel direct de agenten te beledigen. Eenmaal in de politieauto probeerde hij er iedere keer uit te komen. Hij probeerde ook nog één van de agenten te schoppen en werd met gepast geweld naar het cellencomplex vervoerd. Later kreeg de politie nog de melding dat hij in de buurt ook een bloemenperk had vernield. De vrouw, een 39-jarige plaatsgenote, is door andere agenten naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn -  verdachte diefstal portemonnee meldt zich    |

Een 20-jarige man zonder vaste verblijfplaats heeft zich woensdagochtend 29 juli bij de politie gemeld. Hij wordt ervan verdacht op dinsdagmiddag 28 juli op het Adelaarsplein de portemonnee van een Apeldoornse te hebben gestolen. Hij is ingesloten voor verhoor.


D politie kreeg dinsdag rond 14.45 uur een melding dat een vrouw op het Adelaarsplein van haar portemonnee was beroofd. Na het pinnen had een jongeman deze uit haar handen gegrist en was er vandoor gegaan. Getuigen hebben nog getracht de man aan te houden, maar dit lukte niet. Tijdens het politieonderzoek werd de identiteit van de verdachte wel bekend, maar aangezien hij geen vaste verblijfplaats heeft, leverde de zoekactie geen aanhouding op. Woensdagochtend meldde hij zichzelf en is de man ingesloten voor verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - spijt van embleemdiefstallen                  |

De politie heeft dinsdag 28 juli het onderzoek naar een aantal diefstallen van auto-emblemen afgerond. Naast de drie jongens die in de nacht van maandag op dinsdag 28 juli door een getuige aan de politie werden overgedragen, is nog een vierde tiener verhoord. De jongeren hebben behoorlijk spijt van hun daad.


Uit het politieonderzoek is gebleken dat er van een negental auto's het auto-embleem werd gestolen. Dit gebeurde maandagavond laat en in de nachtelijke uren toen de jongeren de feiten pleegden. De auto's stonden voornamelijk geparkeerd in de wijk Driehuizen en nog niet alle gedupeerden hebben aangifte gedaan. Tijdens het politieverhoor bleek dat de jongens behoorlijk spijt hebben van hun daad. Naast de drie aangehouden tieners bleek er nog een vierde jongen bij de diefstallen betrokken te zijn geweest. Hij meldde zich op het politiebureau en legde een verklaring af. Gedupeerden kunnen via 0900 -8844 contact opnemen met het team Noord-West om te horen of hun embleem erbij zit.

|     |Apeldoorn- aangehouden voor openstaande boetes            |

Een 39-jarige Apeldoorner heeft dinsdag 28 juli tijdelijk op het politiebureau vertoefd. Bij een verkeerscontrole bleek dat hij nog enkele openstaande boetes moest betalen.


Bij de controle in het centrum van Apeldoorn bleek dat de man nog ruim 300 euro aan boetes moest betalen. Aangezien hij onvoldoende geld bij zich had, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Nadat het geld was gebracht, mocht de man zijn weg vervolgen.

|     |Apeldoorn - motorrijder gewond bij ongeval                |

De politie onderzoekt een aanrijding die woensdagochtend 29 juli op de Barnewinkel in Apeldoorn plaats vond. Een 36-jarige Apeldoornse motorrijder raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Het ongeval waarbij een motorrijder gewond raakte, werd omstreeks 08.30 uur gemeld. Ambulance- en politiepersoneel rukten uit naar de opgegeven locatie. Uit eerste onderzoek bleek een 26-jarige Apeldoornse automobiliste vanuit parkeerstand te zijn weggereden op het moment dat de motorrijder passeerde. Bij het ongeval dat vervolgens plaats vond, liep de motorrijder in ieder geval rugletsel op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto van de vrouw kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De verkeersongevallendienst kwam ter plaatse en stelt een onderzoek in.


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --