Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 29 juli 2009

* MAN IN PROBLEMEN NA OPGEVEN VALSE NAAM
Een 30-jarige man ontdekte dinsdagmiddag dat het onverstandig is om een valse naam op te geven. De Rotterdammer kreeg rond kwart voor zes een stopteken op de Zwart Janstraat. Aangezien hij nog verschillende bekeuringen had openstaan besloot hij te zeggen dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Vervolgens gaf hij de naam van een familielid op.
Agenten trokken die naam na en al snel bleek dat hij nog 11 dagen vast moest zitten. Toen krabbelde de Rotterdammer terug en gaf zijn echte personalia. De agenten hielden hem aan en brachten hem naar het politiebureau. Hier moest hij zijn openstaande boetes betalen. Ook kreeg hij nog een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.


* AUTOMOBILIST VEROORZAAKT AANRIJDINGEN BIJ ACHTERVOLGING

HOEK VAN HOLLAND - Politieagenten achtervolgden dinsdagmiddag een vluchtende automobilist. Nadat de verdachte diverse auto's had geramd en uiteindelijk door een botsing werd gelanceerd, wist hij per fiets te ontkomen. Zijn identiteit is echter bekend. Rond vier uur werd bij de politie gemeld dat er een auto in de buurt van de president J v Wierdsmastraat aan het crossen was. Agenten gingen er direct op af. Op de Dirk van de Burgweg reed de automobilist de politieagenten tegemoet. De agenten herkenden hem omdat hij al eerder was betrapt op rijden zonder rijbewijs. Op het moment dat de bestuurder de politie zag, reed hij met verhoogde snelheid weg.
De agenten gingen achter de auto aan. De verdachte reed weg in de richting van de Prins der Nederlandenstraat, waar hij een aanrijding met een geparkeerdstaande auto en een rijdend voertuig veroorzaakte. Vervolgens raakte de roekeloze chauffeur op de Wierdsmastraat een zogenaamd hoekblok waarna de auto werd gelanceerd. De verdachte klom door het raam en zette zijn vlucht voort op een fiets die daar stond. Hij ging er vandoor in de richting van het bos, waar de agenten hem uit het oog verloren. Aangezien zijn identiteit bekend is, is er een nader onderzoek ingesteld naar de verblijfplaats van deze man.


* DRONKEN 'KAPITEINS' AANGEHOUDEN
BRIELLE - Bij een alcoholcontrole op het Brielse meer hielden agenten van de Zeehavenpolitie in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aan.
Tijdens de controle moest een 60-jarige bestuurder van een motorboot blazen. De inwoner van Brielle bleek meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Hij is aangehouden. Hetzelfde geldt voor een 34-jarige plaatsgenoot. Die had bij de controle bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij kreeg tevens een bekeuring voor het varen zonder licht.
De officier van justitie bepaalt de hoogte van de bekeuringen.


* JONGE VERNIELERS AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten hielden dinsdagmiddag twee jongens aan die verdacht worden van het vernielen van de ruit van een basisschool. Rond half zes meldden getuigen dat zij zagen dat de ruit van de school aan de Plataanlaan vernield werd. Gealarmeerde agenten gingen er direct naartoe. Met behulp van de gegeven signalementen werd een onderzoek in de buurt gestart. Op de Dreef troffen ze het tweetal aan. De twaalfjarige inwoners van Hellevoetsluis werden door getuigen herkend als de daders. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Beiden kregen een HALT-verwijzing.